• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hırsızların çaldığı kablo nedeniyle cep telefonu dükkanı küle döndü
02 Ağustos 2022 Salı 08:15

Hırsızların çaldığı kablo nedeniyle cep telefonu dükkanı küle döndü

​Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde bir binanın elektrik tesisatına dadanan hırsızlar, binanın altındaki bir cep telefonu dükkanının tamamen yanmasına neden oldu.
Yangın, merkez Bağlar ilçesi 5 Nisan Mahallesi Öğretmenler Caddesi'nde bulunan bir cep telefonu dükkanında gece saatlerinde meydana geldi.
 
İddialara göre gece saatlerinde hırsız veya hırsızlar bir binanın elektrik kablolarına dadandı. Hırsızların nötr kabloyu çalması üzerine binada sakinlerinin elektrikleri kesilip geri geldi. Binanın en alt katında bulunan cep telefonu dükkanında ise elektrik kısa devre yaptı. Kısa devre sonucu dükkandaki prizden çıkan kıvılcımlar yangına neden oldu.
 
Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Ekipler kısa sürede olay yerine gelerek çıkan yangını söndürdü.
 
 
Dükkanın ortaklarından Samet Polat, 22 yıldır aynı sokakta esnaf olduğunu söyledi.
 
Dükkanında çıkan yangını gece 02.00'da haber aldığını belirten Polat, geldiklerinden itfaiye ekiplerinin yangını söndürmeye çalıştığını ifade etti.
 
Yangının çıkış sebebini anlatan Polat, "Dün gece hırsızlar binadan nötr kablosunu çalmışlar. Kablo çalındığı için elektrik gidip gelince yangına neden olmuş. Bina sakinleri yangın saatinde Dicle EDAŞ'ı aramışlar ama hiç kimse müdahalede bulunmamış. Dicle EDAŞ zamanında elektrikleri kesmiş olsaydı belki de dükkanımız yanmazdı. Dicle EDAŞ'a dilekçe vermeye gittim. Bana 'Bizde araç yok, gelemeyiz' dediler. Ben de onlara; 'aracınız yoksa ben sizi götüreyim' dedim. Hiç kimse bir şey demedi. Daha sonra bana; 'yarın veya ertesi gün geleceğiz.' dediler." ifadelerini kullandı.
 
Maddi zararlarının büyük olduğunu vurgulayan Polat, yetkililerden yardım talebinde bulundu. (İLKHA)
Bu haber toplam 417 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA