• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hazreti Peygamberin yaşantısının tamamını Kur’an belirliyordu
14 Kasım 2019 Perşembe 10:33

"Hazreti Peygamberin yaşantısının tamamını Kur’an belirliyordu"

Mevlid-i Nebi etkinlikleri kapsamında Batman İl Müftülüğü tarafından "Peygamberimiz ve Aile" konulu konferans düzenlendi.
Batman İl Müftülüğü tarafından Kültür Merkezi Konferans Salonunda Mevlid-i Nebi etkinliği kapsamında "Peygamberimiz ve Aile" konulu konferans düzenlendi. Düzenlenen konferansta Müftülük çalışanı Hivzullah Kavak Hoca'nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
 
Etkinlikte açılış konuşma yapan Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, Peygamberin sünnetinin yaşanmaya gayret edilmesi gerektiğini söyledi.
 
Açılış konuşmasının ardından Batman Valisi Hulusi Şahin, Peygamber Efendimizin insanlara en güzel örnek olduğuna vurgu yaptı.
 
Peygamber Efendimizi ne kadar örnek aldığının sorgulanması gerektiğini belirten Şahin, "Peygamberimizin bir aile hayatı vardı. Eşlerine ve çocuklarına örnek bir davranışı vardı. Siz ona ne kadar benzediniz veya benziyorsunuz. Şimdi bunu sormak lazım.  Ben Hazreti Aişe'nin (Radiyallahu Anha) sözünü hiç unutmam. Beni çok etkilemiştir. Hazreti Aişe'ye diyorlar ki 'bize biraz Hazreti Peygamberimizi anlat' Siz hiç Kur'an-ı Kerim okumuyor musunuz? O yaşayan bir Kur'an-ı Kerim'dir. Yani Hazreti Peygamberin (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) yaşantısının tamamını Kur’an belirliyordu. Daha iyi insan olmak, daha iyi Müslüman olmak Hazreti Peygamberi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) daha iyi rehber edinerek olur. Bunu kendimize rehber edinirsek sadece iyi bir insan olarak kalmayız, çevremize de faydamız olur. Her şeyi ile oluşan o aile ve onlardan oluşan toplum da asrısaadete benzeyen bir hal alır; her halde bugünkü halimize benzemez." diye konuştu.
 
Sinevizyon gösterisinin ardından konuşan Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak  "Peygamberimiz ve Aile" konulu konferans sunumunu gerçekleştirdi.
 
Peygamberin hayatından kesitler aktararak onu örnek almamız gerektiğini belirten Albayrak, "Muhammed Mustafa (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) efendimizin ailesi birbirine güvenirdi. Hazreti Hatice'nin sadakati, Peygambere bağlılığı irtibatı bizim ailede de yer edebiliyor mu? Onun ailesinde istişare hâkimdi. Hudeybiye’de annemiz ile istişare etti. Birçok zamanda annelerimizde istişare etti. Biz bugün aynı şekilde davranabiliyor muyuz? O aile de hakim olan değerler, nebevi hareket, nebevi metot, peygamberi metot, Muhammed Mustafa'nın (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) sünneti seniyesi ona ümmet olan, ona aşık ve ona sevdası olan bizim aramızda var mı?" ifadelerini kullandı.
 
Düzenlenen konferansa Batman Vali Hulusi Şahin'in, İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, Batman Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş, İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak, İl Müftüsü Turgut Erhan, müftülük çalışanları, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
 
Şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdiminden sonra program son buldu. (İLKHA)   
 
 
 
Bu haber toplam 369 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • MİDYAT HÜDA PAR’DAN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
  • Midyat'ta Hacı Adaylarına Yönelik Eğitim Semineri Verildi
  • MİDYAT’TAKİ MUHTARLAR’DAN AKMERCAN’A ÇIKARMA
  • Çalışan anneye bakıcı desteğinin detayları belli oldu
  • Ahmet Türk, Hayrettin Demir hakkında suç duyurusu yaptı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA