• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hasankeyf Turizm Platformu kuruldu
15 Ekim 2021 Cuma 13:22

Hasankeyf Turizm Platformu kuruldu

Platformun, Hasankeyf’in turizm potansiyelini sürdürülebilir bir yaklaşımla geliştirmek için Batman’da turizm sektörünün paydaşlarıyla katılımcı bir yönetişim yapısını kurumsallaştırmak ve sürdürebilmek amacıyla kurulduğu bildirildi.
Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) tarafından yapılan yazılı açıklamada, Hasankeyf’in bölgesel turizm destinasyon markasının Mezopotamya adı altında tanıtılmasının planlandığı belirtildi.
 
Açıklamada, “Yukarı Mezopotamya havzasında yer alan Hasankeyf, tarih öncesi devirlerden günümüze kadar sürekli olarak yerleşim ve ticaret merkezlerine ev sahipliği yapmış, insanlığın kültürel gelişimine ve önemli uygarlıkların ortaya çıkmasına sahne olmuştur. Sahip olduğu bu kültürel miras ile birlikte kentsel sit alanları tarihi ve geleneksel kent dokusuyla; tarih, kültür ve inanç turizmi açısından yüksek potansiyel teşkil etmektedir.” denildi.
 
Açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı: Hasankeyf’in bu turizm potansiyelini sürdürülebilir bir yaklaşımla geliştirmek için Batman’da turizm sektörünün paydaşlarıyla katılımcı bir yönetişim yapısını kurumsallaştırmak ve sürdürebilmek amacıyla Hasankeyf Turizm Platformu kurulmuştur. Bölgemiz turizmine katkı sunulması hedeflenmekte ve Hasankeyf’in bölgesel turizm destinasyon markasının Mezopotamya adı altında tanıtılması planlanmaktadır.”(İLKHA)
Bu haber toplam 257 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA