• Mardin22 °C
  • Diyarbakır21 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak24 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Harekat kapsamında 4 bin 733 kişiye psiko-sosyal destek verildi
25 Ekim 2019 Cuma 10:19

'Harekat kapsamında 4 bin 733 kişiye psiko-sosyal destek verildi'

Şanlıurfa Valiliği, Barış Pınarı Harekatı'nın başladığı 9 Ekim 2019 tarihinden bu yana İl Koordinasyon ve Harekat Merkezi vasıtasıyla 4 bin 773 kişiye psiko-sosyal destek verildiğini belirtti.
Türkiye tarafından PKK-YPG kontrolünde bulunan Fırat'ın doğusuna yönelik gerçekleştirilen Barış Pınarı Harekâtı'nın başladığı 9 Ekim 2019 tarihinden itibaren can güvenliğinin sağlanması amacıyla bir süreliğine pansiyon ve geçici barınma merkezlerine yerleştirilen vatandaşların her türlü ihtiyacı karşılandığı ve yaşanan olaylardan etkilenen 4 bin 773 kişiye Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü personeli tarafından psiko-sosyal destek verildiği kaydedildi.
 
İl Koordinasyon ve Harekât Merkezi'ne ulaşan veriler doğrultusunda hareket ettiklerini ve faaliyet konularıyla ilgili hizmetleri en hızlı şekilde verdiklerini ifade eden Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Bilici, Barış Pınarı Harekâtı kapsamında destek verdikleri kişilerin yaralı, şehit yakını, yaralı yakını, mühimmat düşen ev halkı ve ikameti değişenler olduğunu söyledi.
 
Bu gibi durumlardan en fazla etkilenen kişilerin çocuklar olduğunu ifade eden Bilici, çocukların hayatlarında ilk kez yaşadıkları bu durumun travmaya yol açabileceği gerçeğinden hareketle çalışmalarını çocuklar üzerinde yoğunlaştırdıklarını söyledi.
 
Pansiyonlara yerleştirilen çocukların pedagoglar ve sosyal hizmet uzmanları tarafından farklı etkinliklerle rehabilite edildiğini, ailelere psiko-sosyal destek verildiğini, ihtiyaç tespitlerinin yapılarak giderildiğini ve geçici sosyal ekonomik destek verildiğini kaydeden Bilici, desteklerden faydalanan vatandaşların devletin her konuda yanlarında olduğu hissiyle kendilerini güvende hissetmeyi de sağladığını dile getirdi. (İLKHA)
 
 
Bu haber toplam 249 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA