• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Halkın tercihi teravih namazını camide kılmaktan yana
10 Nisan 2021 Cumartesi 11:36

Halkın tercihi "teravih namazını camide kılmak"tan yana

Diyanet İşleri Başkanlığının "teravih namazı" kararını değerlendiren Şırnak halkı, salgın kurallarına en çok camilerde uyulduğuna dikkat çekerek, teravih namazını camilerde kılmak istiyor.
​Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın, Ramazan ayı bilgilendirme toplantısında Covid-19 salgını nedeniyle Ramazan'da teravih namazlarının camilerde kılınmayacağı açıklamasına tepki gösteren Şırnaklılar, alınan kararın gözden geçirilmesini istedi.
 
Kararın değişmemesi halinde, gönül rızası ile değil de kerhen karara uyacaklarını belirten Serdar Elçin, teravih namazının evde nasıl eda edileceğini bilmeyenlerin bulunabileceğine vurgu yaptı.
 
"Salgın sadece camilerde mi geçerli"
 
Karara tepki gösteren Elçin, "Teravih namazlarını kılmayı isteyip de kılamayan insanların bir vebali olacaktır. Bir duası ve bir bedduası olacaktır. Diyanet İşleri Başkanlığı bu kararı alırken pandemi mazeretini öne sürdü. Peki soruyoruz, pandemi sadece camilerde mi geçerli? Sadece Teravih namazlarında mı geçerli? Kongreler yapılıyor, çarşı pazarlar kalabalık… oralarda herhangi bir sıkıntı olmazken iş cami ve teravihlere geldi mi sıkıntı oluyor?" diye sordu.
 
Serdar Elçin
 
"Kongrelerde oluşan kalabalıklar camilerin 20 katı"
 
Bilim Kurulunun aldığı kararların tartışılabilir olduğunu dile getiren Elçin, "Bilim Kurulunun aldığı kararlar tartışılabileceği gibi Bilim Kurulunun kendisi dahi tartışılabilir. Birçok çelişkili kararlar alınıyor. Bazılarına serbestiyet, bazılarına yasaklar uygulanıyor. Kongrelerde oluşan kalabalıklar, camilerin 20 katı, buralarda virüs yayılmıyor da camilerde mi yayılıyor. Pandemi sürecinde kurallara en çok uyulan camilerde mi sorun olacak? Bunun iyice düşünülmesi lazım." diye konuştu.
 
Baki Helvacıoğlu
 
"Bela ve musibetleri Allah verir, Allah kaldırır"
 
Teravih namazını camide kılmak istediğini söyleyen Baki Helvacıoğlu, "Bizler camilerde teravihin olmasını istiyoruz. Ben hasta halimle yolda dinlenmeme rağmen camiye geliyor, namazlarımı cemaatle kılmaya özen gösteriyorum. Camilerde maske, mesafe ve hijyen kurallarını uyguluyoruz. Bunun bir zararı olduğunu düşünmüyorum. Bela ve musibetleri Allah verir, Allah musibetleri kaldırır. Camiler şifa dağıtan yerlerdir burada hastalıklar yayılmaz. Biz camide teravih namazı kılmak istiyoruz. "ifadelerini kullandı.
 
Mehmet Oruç
 
"Teravihlerin camilerde kılınmasını istiyoruz"
 
Evde teravih namazının nasıl kılınacağını bilmediğini dile getiren Mehmet Oruç, "Camiler açık olsa teravihlerimizi kılabiliriz. Elhamdülillah camilerde zaten şimdi namazlarımızı cemaatle, mesafeli ve maskeli kılıyoruz, herhangi bir sorun yok. Teravihlerin camilerde kılınmasını istiyoruz." şeklinde konuştu. 
 
Şuayip Şalış
 
"Camiye gittiğimiz için endişeli değiliz"
 
Şuayip Şalış ise şöyle konuştu:
 
"Herkes çarşıda dolaşıyor, her yer tıklım-tıklım. 5 vakit namaz için herkes camiye geliyor zaten. Bence teravih namazları da camide kılınmalıdır. Bir mazereti yok bence. Camide sosyal mesafeye uyuluyor, temizlik kurallarına riayet ediliyor, herkes mesafeli olarak vakit namazını kılıyor. Bu konuda memnunuz yani camiye gittiğimizde endişeli değiliz. Eğer ki sosyal mesafeli ve hijyen kuralları uygulanmaya devam edilirse camide teravih namazlarının kılması tehlikeli değildir." (İLKHA)
Bu haber toplam 956 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA