• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Halk, zincir marketlere kesilen fahiş fiyat cezalarının caydırıcı olmadığını düşünüyor
05 Aralık 2022 Pazartesi 08:32

Halk, zincir marketlere kesilen "fahiş fiyat" cezalarının caydırıcı olmadığını düşünüyor

Her geçen gün artan gıda fiyatları vatandaşın cebini yakmaya devam ediyor. Vatandaşlar, zincir marketlere yönelik gerçekleştirilen denetimlerin yetersiz olduğunu, kesilen cezaların ise caydırıcı olmadığını belirtiyor.
Her geçen gün artan gıda fiyatları vatandaşın cebini yakmaya devam ediyor. Vatandaşlar, zincir marketlere yönelik gerçekleştirilen denetimlerin yetersiz olduğunu, kesilen cezaların ise caydırıcı olmadığını belirtiyor.
 
Son günlerde en çok konuşulan konuların başında anormal yükselen fiyatlar geliyor. Hububattan yumurtaya, süt ürünlerinden tavuk etine, kiralardan araç fiyatlarına kadar birçok ürün ve hizmette anormal fiyat artışları yaşanmaya devam ediyor.
 
Türkiye'de özellikle gıda fiyatlarında yaşanan büyük fiyat artışları halkın en önemli gündem maddeleri arasında yer almayı sürdürüyor. Market ürünlerinde yaşanan anormal fiyatlar ve fırsatçılık devam ederken özellikle gıda fiyatlarında yaşanan artış vatandaşın çok fazla tepkisini çekiyor.
 
Krizi fırsata çeviren büyük marketler; bakliyat, sebze, meyve gibi temel gıda maddeleri ile birçok ürün kategorisinde yaptıkları fahiş fiyat artışıyla göze çarparken özellikle aynı ürünler arasında yaşanan fiyat farkına kimse bir anlam veremiyor.
 
"Demek verilen cezalar caydırıcı değil"
 
Mehmet Arif Aslan
 
"Marketler yeterince denetlenmiş olsaydı fiyatlar bu kadar fahiş bir şekilde değişemeyecek, ürün fiyatlarında da bu kadar fark olmayacaktı" diyen Mehmet Arif Aslan, "Halk perişan halde, fiyatlar nasıl düzelecek? Her gün zam, her gün fiyat değişikliği yaşanıyor. Yeterince denetim yapılmış olsaydı bu şekilde olmazdı. Bir ürünü birkaç gün sonra almaya kalktığında fiyatın değiştiğini görüyorsun, demek verilen cezalar caydırıcı değil. Bir mağduriyet var ve bu mağduriyeti her kesimden insan yaşıyor. Artık yarından umudumuz kalmadı, korkuyoruz, karamsar olmuşuz. Şu an imkânım olsa 10 torba un alacam ama yok, sürekli fiyatlar değişiyor." diye yakındı.
 
"Market fiyatlarında fahiş fiyat farkları var"
 
Emrah Timurtaş
 
Yeterince denetim yapılmadığını aksi halde bütün marketlerde ürünlerin aynı olması gerektiğini dile getiren Emrah Timurtaş, "Fiyatların aynı olduğunu hiçbir şekilde görmüyoruz. Bir marketten diğer bir markete gittiğimizde fiyatlarda farklar olduğunu görüyoruz. Bu da denetimsizliğin had safhada olduğunu gösteriyor. Verilen cezalar caydırıcı olmuş olsaydı bu fiyat farklarını görmeyecektik. Demek yeterince caydırıcı değilmiş. Zaten yüksek bir fiyat farkı var ama halk artık bu fiyatların altında ezilmek istemiyor. Marketler fırsatçılık yapmasın, sadece bunu istiyoruz." ifadelerini kullandı.
 
"Düzgün cezalar verilmiş olsaydı her gün artışlar olmazdı"
 
Mehmet Şirin
 
Her geçen gün marketlerde fiyatların değiştiğini ve daha da pahalı hale geldiğini dile getiren Mehmet Şirin, "Bizler de ne yapacağımızı şaşırmış haldeyiz. Eğer düzgün cezalar verilmiş olsaydı bu şekilde her gün artışlar olmazdı. Bir markete gidiyorum fiyat ayrı, bir başka markete gidiyorum aynı marka olduğu halde fiyat değişiyor. Yetkililerin bunun önüne geçmesi gerekiyor yoksa marketler bu şekilde devam edecekler. Bütün vatandaşlar bu durumdan şikâyetçi ama kimsenin elinden bir şey gelmiyor. Ama devletin polisi, zabıtası var. Denetlesin ki marketler fırsatçılık yapmasın." şeklinde konuştu.
 
"Caydırıcı cezalar verilmeli"
 
Mehmet Yılmaz
 
Un fiyatının bir markette 14 TL bir başka markette ise 2 katından fazla bir fiyata satıldığına dikkat çeken Mehmet Yılmaz, "Marketlerde bayağı bir fiyat farkı var. Mesela bir markanın süt fiyatı 17 lirayken başka bir markanın 25 lira. Bu yüzden caydırıcı cezalar verilmeli. Öyle 100-200 bin lira değil, milyon cezalar kesilmeli. Bu tür cezalar onlara çerez parası gibi geliyor. Onlar bu paraları bir günde kazanıyorlar. İnsanları soyup soğana çevirmek hoş bir şey değil, çünkü ülkemizin yüzde 80'i fakir. Olan yine garibana oluyor." diye konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 175 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • MİDYAT HÜDA PAR’DAN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
  • Midyat'ta Hacı Adaylarına Yönelik Eğitim Semineri Verildi
  • MİDYAT’TAKİ MUHTARLAR’DAN AKMERCAN’A ÇIKARMA
  • Çalışan anneye bakıcı desteğinin detayları belli oldu
  • Ahmet Türk, Hayrettin Demir hakkında suç duyurusu yaptı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA