• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Halk, toplu taşıma araçlarında sefer sayısının artırılmasını istiyor
01 Haziran 2023 Perşembe 08:21

Halk, toplu taşıma araçlarında sefer sayısının artırılmasını istiyor

Havaların ısınmasıyla beraber toplu taşıma araçlarında oluşan yoğunluktan şikâyetçi olan halk, otobüs ve sefer sayılarının artırılması gerektiğini vurguladı.
Havaların ısınmasıyla beraber toplu taşıma araçlarında oluşan yoğunluktan şikâyetçi olan halk, otobüs ve sefer sayılarının artırılması gerektiğini vurguladı.
 
Yaz aylarının gelmesiyle birlikte özellikle sabah ve akşam saatlerinde toplu taşımada yoğunlukların yaşanması sıkıntıları da beraberinde getiriyor.
 
Halk, toplu taşıma seferlerinin, özellikle iş ve okul saatlerinde daha fazla olması gerektiğini ifade ederek yeteri kadar sefer yapılmadığını belirtti.
 
Mesai başlama ve bitimlerinde ve okul giriş ve çıkışlarında durakların kalabalık olduğunu ifade eden halk, saatlerce beklediği otobüsün dolu olmasından yakınarak toplu taşımada sefer sayılarının artırılmasını talep etti.
 
"Otobüs bekliyoruz ama otobüs geç kalıyor"
 
Cumali Kav
 
Otobüslerin hem geç kaldığını hem de yoğun olduğunu söyleyen Cumali Kav, "Toplu taşımada baya bir yoğunluk var. Sabah ve akşamüzeri yoğunluk olduğu için otobüs seferleri artırılırsa ulaşım açısından daha rahat olur. Akşamüzeri eve gitmek için otobüs bekliyoruz ama otobüs geç kalıyor. Hem geç geliyor hem de çok kalabalık oluyor. Kalabalık olunca mecburen diğer otobüsü bekliyoruz. Diğer otobüste aynı şekilde geliyor. Otobüs seferleri artırılmalı. Yollarda çok daralma var." şeklinde konuştu.
 
"Belediyenin ek seferler düzenlemesi gerekir"
 
Abdülkadir Palabıyık
 
Özellikle mesai saatlerinde büyük bir yoğunluk olduğunu belirten Abdülkadir Palabıyık, "Bazı saatlerde belediyenin ek seferler düzenlemesi gerekir. Kendileri bu durumu görüp yoğunluğu teşhis edip ona göre bazı saatlerde ek sefer düzenlemeli. 63 ring hattının bedava olması bayanlar ve çocuklar için iyi değil. Bazen sarkıntılık yapanlar, boş gezenler ve otobüse binip inmeyip sorun çıkaranlar oluyor. Sabah, akşam ve öğle saatlerinde çok yoğunluk oluyor. Bu saatlerde ek seferler düzenlenirse yoğunluk azalır." dedi.
 
"Toplu taşımada yoğunluk var"
 
Ayakta yolculuk yapan Serdar isimli vatandaş, "Toplu taşımada yoğunluk var. Sabah, akşam ve mesai saatlerinde yoğunluk oluşuyor. Ek sefer yapılır mı yapılmaz mı bunu belediye bilir. Ek seferin yapılması gerekiyor. Çok fazla yolcu yoğunluğu var. Artık ek sefer mi olur, büyük otobüs mü gelir onu belediye bilir." diye konuştu.
 
"Sefer sayısı yetmiyor"
 
Yolculardan bazıları kadın ve çocukların yoğunluktan rahatsız olduklarını belirtirken bazıları da Otobüs sayısının az olduğu için yetişemediğini bazı güzergahlar bedava yapılmışsa diğer tarafların da bedava yapımasını ve sefer sayıları yetmediği için ek seferlerin olması gerektiğini ifade ettiler. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Gazze’de Gönüllü Doktorluk Yapan Taner Kamacı Üniversite Öğrencilerine Gazze İzlenimlerini Anlattı
  • Mardin'den İlhamla Tasarlanan Takılar Slovenya'da
  • KAYMAKAM ÖZDEMİR’DEN TURİZMCİ ESNAFA ZİYARET
  • MİDYAT MÜFTÜSÜ BULUNMAZ’A PLAKET
  • Devrilen traktörün altında kalarak hayatını kaybetti
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA