• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Halk motosiklet hırsızlarından dert yanıyor
10 Ağustos 2022 Çarşamba 09:47

Halk motosiklet hırsızlarından dert yanıyor

Siirt ve ilçelerinde son günlerde artan motosiklet hırsızlıkları nedeniyle mağdur olduğunu söyleyen vatandaşlar, kolluk kuvvetlerinin bu konuda yetersiz kaldıklarını belirtiyorlar.
Kimliği belirsiz kişi veya kişiler, etrafı kolaçan ettikten sonra gözlerine kestirdikleri motorları alarak kayıplara karışıyorlar. Her sokak başında bir Mobese kamerası olmasına rağmen herhangi bir çekingenlik de göstermiyorlar.
 
Son motosiklet hırsızlığı Afetevler Mahallesi 1893 sokak Emek Apartmanı’nda meydana geldi. İşportacılık yaparak geçimini sağlayan Ebubekir Aşkara’ya ait 21 ABA 699 plakalı beyaz renkli motosiklet dün gece saat 24.00 sıralarında yüzü maskeli hırsızlar tarafından apartman girişinden çalındı.
 
"Her sokakta Mobese kamerası olmasına rağmen hırsızların yakalanamadı"
 
Hırsızlık olayı yaşanır yaşanmaz hemen polisleri aradığını ama her sokakta Mobese kamerası olmasına rağmen hırsızların takip edilerek yakalanamadığını ifade eden Aşkara, yaşadığı mağduriyeti ve hırsızlık olayını şu şekilde anlattı:
 
Dün gece eve gittikten sonra motorumu apartmanın girişine park ettim ve eve çıktım. Aradan 15 dakika geçmişti ki motorum apartman girişinden çalındı. Ben mağdurum, mağduriyetin giderilmesini istiyorum. Ben eşimin altınlarını bozdurup o motosikleti almıştım. O zamanlar 15 bin liraya almıştım şimdiki değeri 30-35 bin lira.
 
"Polisler gerçekten üzerlerine düşen vazifeyi yapsalar hırsızları bulurlar"
 
Hırsızlık olayının sadece kendi başına gelmediğini aynı şekilde motosikleti çalınan 3-4 kişiyi daha tanıdığını dile getiren Aşkara, "Ben mağdurum ve mağduriyetimin giderilmesini istiyorum. Motorumu kaş ile göz arasında düz kontak yapıp çaldılar. Eşimin haber vermesi üzerine pencereye koştum ama hırsızlar çoktan yok olmuşlardı. Polise haber verdik onlar da: 'hırsızları bulmak için uğraşacağız' dediler. Polisler gerçekten üzerlerine düşen vazifeyi yapsalar hırsızları bulurlar." ifadelerini kullandı.
 
"Bir daha o motosikleti alamam mağduriyetimin giderilmesini istiyorum"
 
Devletin bu hırsızlık olaylarına karşı bir çözüm bulması gerektiğine dikkat çeken Aşkara, "Polisler evin önüne geldiklerinde telefonlarında hırsızlık anını gösteren bir fotoğrafı gösterdiler ama fotoğraf biraz bulanıktı. Motorun üzerinde iki kişi vardı. Bu fotoğrafı nereden attılar diye sordum ama cevap vermediler. Belki ben kendi imkânlarımla motoru arar bulurdum. Gördüğünüz gibi işportacılık yaparak geçimimi sağlıyorum. Bir daha motosiklet alamam, mağduriyetimin giderilmesini istiyorum." şeklinde motorunun bulunması çağrısında bulundu. (İLKHA)
Bu haber toplam 675 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA