- Mardin25 °C
- Diyarbakır21 °C
- Batman21 °C
- Şırnak20 °C
- İstanbul20 °C
MİL-Tarım Orman Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Yıkılmaz: Kuraklık çiftçiyi vuruyor, tarıma destek artırılmalı
Grip aşısı bulunamıyor, hastalar mağdur, raflar boş
Siirt Havalimanı yine uçuşlara kapatıldı: Milyonluk yatırımlar boşa gitti
Diyarbakır Kitap Fuarı’na yoğun ilgi: Okuma alışkanlığı artmalı
HÜDA PAR İdil İlçe Başkanlığından çağrı: "Ölüm Yolu" acilen bölünmüş yola dönüştürülmeli
Şırnak merkezli narkotik operasyonunda 14 gözaltı
PKK’nın derince katliamı unutulmadı: 13’ü çocuk, 9’u kadın 22 masum dualarla anıldı
Batman'da plastik poşet ücretlendirmesine yönelik denetimler sıklaştırıldı
Siverek'te TÜBİTAK bilim şenliği düzenlendi
Batman, UMKE bölgesel tatbikatına ev sahipliği yaptı
Batman'da öğrenci yurdunda uyum programı düzenlendi
Batman'da öğrencilere yönelik psikolojik destek eğitimi
Batman'da meme kanseri farkındalık etkinliği gerçekleştirildi
Alimler: Düşman "özgürlük" bahanesiyle aileyi parçalamak istiyor
Karacadağ’ın bereketi oraklarla toplanıyor
Kış hazırlıklarını tamamlayan giyim esnafı, satışların artmasını bekliyor
Sobacılarda kış hazırlıkları telaşı başladı
Kürdistan Uleması: Alimlerin görevi siyonizme ve ifsada karşı toplumu uyandırmaktır
ZMO Başkanı Doğan: Her ülke kendi gıda güvenliğini korumalı
Eczacılar grip aşısı yetersizliğinden şikâyetçi: Talep çok, aşı yok
- 09:31 - VEFAT - Zübeyir DEMİR
- 21:13 - MİL-Tarım Orman Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Yıkılmaz: Kuraklık çiftçiyi vuruyor, tarıma destek artırılmalı
- 21:11 - Grip aşısı bulunamıyor, hastalar mağdur, raflar boş
- 21:09 - Siirt Havalimanı yine uçuşlara kapatıldı: Milyonluk yatırımlar boşa gitti
- 21:04 - Diyarbakır Kitap Fuarı’na yoğun ilgi: Okuma alışkanlığı artmalı
- 21:02 - HÜDA PAR İdil İlçe Başkanlığından çağrı: "Ölüm Yolu" acilen bölünmüş yola dönüştürülmeli
- 20:59 - Lübnan tezkeresinin 2 yıl uzatılması Genel Kurul'da kabul edildi
- 20:57 - Şırnak merkezli narkotik operasyonunda 14 gözaltı
- 20:37 - VEFAT - Azize Demirci
- 16:50 - MİDYAT KAYMAKAMI MEHMET KAYA’DAN GAZETECİLER GÜNÜ ZİYARETİ
- 16:47 - Muhtar Mehmet Nas’tan Gazeteciler Günü Ziyareti
- 15:45 - MİDYAT BELEDİYESİNDEN GAZETECİLER GÜNÜ ZİYARETİ
- 15:09 - PKK’nın derince katliamı unutulmadı: 13’ü çocuk, 9’u kadın 22 masum dualarla anıldı
- 14:52 - MİDYAT KEFALET KOOPERATİFİNDEN GAZETECİLER GÜNÜ ZİYARETİ
- 14:39 - Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Başakanından Gazetecilere Ziyaret
Abdulaziz ALTEKİN / Yazar





Günümüzden Bir Fotoğraf
Programım gereği Mardin dışında üç farklı yer dolaştım nisan ayında. Ve gördüklerimden sonra anladım ki üç roman yeterli değilmiş.
Kitap fuarı için şubat ayında gittiğim Ankara ile başlayayım: Uçaktan iner inmez karşılaştım mutsuz maskeli yüzlerle. Otobüse yönelmişken çöpün hemen bir metre uzağında çömelen bir genç kız bir de kırklı yaşlarda bir bayan gördüm. Maskesiz yüzlerinden keder fışkırıyordu. İçlerine çektikleri sigaradan binlerce ah yükseliyordu göğe. Üstelik birbirlerinin yüzüne bakamayacak kadar küstüler. Otobüsteki yerimi aldım; ama aklım dışarıda kalmıştı. Hareket saati gelince baktım ikisi de önümdeki boş koltuklara oturdular. Hala birbirlerine bakmıyorlardı. Koca otobüste para toplamaya çıkan muavin dışında kimse konuşmuyordu. Bayan, genç kızın yüzüne bakmadan bozdu sessizliği. “Yanında para var mı kızım? Cüzdanımı evde bırakmışım.” Genç kız aynı şekilde cevap vermişti. “Evet anne. Ben öderim.” Aralarında nedenini bilmediğim bir resmilik vardı. İçlerinde biriktirdikleri onca şeyi yarım saatin içine sığdırmışlardı. Veya benim şahit olduklarım sadece o kadar sürmüştü. Genç kız hamileydi. Evlilik vaadiyle kandırılmış ve sonra öylece ortada kalmıştı. Bunu öğrenen babası kızı hamile bırakanı değil eşini suçlu görmüş ve onu evden kovmuştu. Garibanın tek akrabası kızı olduğu için kızının yanına gelmişti ilk uçakla. Ve kısa zaman içinde bir iş bulup hem kızına hem de torununa bakacaktı. Kızını mutlu edebilmek için daha nice yalanlar söyledi.
İzmir ile devam edeyim. Yine kitap fuarı için yolculuk görünmüştü. Ertesi gün yolculuğum vardı ve bunun için hazırlanırken birden telefonum çaldı. Öğrencilerimden biri beyin kanaması geçirmişti. Aradan geçen zaman zarfında durumu her gün daha iyiye giderken birden rahatsızlanmış ve Gaziantep’e götürülmüştü. Programı iptal etmek için yayınevinin editörünü aradım. Lakin ulaşamadım. Vardır bunda bir hayır diyerek kızın abisini aradım. Kızın ciğerleri su toplamıştı. Fakat doktorların erken müdahalesiyle durumun ciddileşmesi önlenmişti. Sevindim. İzmir dönüşü Antep’te inip sürpriz yapma planları yaptım. Ertesi gün İzmir’e gittim. Ablam ile eniştem karşıladılar beni. Çok mutluydum. Eve ulaştıktan sonra uzanıverdim yere. Hasret gideriyorduk ki yine telefonum çaldı. Açtım öğrencim vefat etmiş. Sustum. Tüm gün boyunca sadece başımı salladım ve birkaç kelime dışında konuşamadım. Üzüldüm çünkü dünya işlerine o kadar dalmıştım ki bir buçuk yıl zarfında birkaç kereden fazla kendisini görmemiştim. Telefondan arayıp sormak yeter sanmıştım. Oysa yetmiyormuş. Akşam hava almak için dışarı çıktım. Denizi karşıdan gören bir tepe vardı. Oturup biraz dinleneyim dedim. Uçurumun kenarında oturun on beş yaşlarında iki genç vardı. Etraftan soyutlanmışçasına birbirlerine dolanmışlardı. Önümde yanan geleceğimi izlemek daha da çok sıktı içimi.
İzmir’den hemen sonra Konya’da imza günüm vardı. Geç saatleri bulmuştu varışım. Üniversitenin üst geçidinden karşıya geçtim. Üç erkek ile iki kız tartışıyorlardı. Yanlarına yaklaştım ve herhangi bir sıkıntının olup olmadığını sordum. Önce kız sonra erkek konuştu. Her ikisi aynı cevabı verdi.
Nesrin adlı romanı yazarken amacım: var olan kötülüğü ortadan kaldırmaktı. Mühürlü Kalpler Tufanı adlı romanımda ise başta Konya ve İzmir olmak üzere her yerdeki haksızlıkları gözler önüne sermek istedim. Bir Damla Aşk Düştü Yüreğime’de gençlerin içinde bulundukları yanlışlıkları düzeltme çabasına giriştim. Fakat imza günü ve fuarlar için gittiğimde şunu gördüm: Hem Nesrinler, Meryemler çoğalmış hem de Tarıklar ve Gazaplar. Günümüzden bir fotoğraf çektim size. Sizin de gördüğünüz üzere gençlerimiz maalesef batının oyununa kanmışlar. Ailenin temelini dinamitleyen batılı güçler gençlerimizi zina bataklığında boğmakta. Onların saf ve temiz duygularını yok etmekte. Günahsız ve masum bir şekilde göz açarlarken dünyaya birer canavar olarak terki diyar ediyorlar. Ve bizler sadece yanan ve neredeyse kül olacak olan geleceğimizi umarsızca seyrediyoruz.
Yorum Ekle
Arkadaşına Gönder
Yazdır
Yukarı
Midyat’ta 19 Ekim Muhtarlar Günü Coşkuyla Kutlandı
Mardin’de Muhtarlar Günü Onurla ve Gururla Kutlandı
Medeniyetler Buluşmasıyla Gençler Tarihi Keşfetti
Ömerli’de Yol Konforu Artıyor
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
Ruhsal Sorumluluk ve Vicdani UyanışYusuf BEĞTAŞ
Filistinlinin GözüMecit Akgül
KELİMELERİN IŞIĞINDA 13 ESERLİK EĞİTİME DESTEK İMZA ŞÖLENİHalil EL
İSLAMIN ÇALIŞMA HAYATINA GETİRDİĞİ İLKELERSadullah GÜNEŞ
VATANDAŞ “ SU “ İSTİYOR “ SUŞİ “DEĞİL!Rıfat Direkçi
KİM HANGİ TARAFTA?Abdulaziz ALTEKİN
Dudak dolgusu ve estetikDt. Thomas Yağız
Tel : / Faks : | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA