• Mardin30 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman22 °C
  • Şırnak21 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Grip ile ilgili merak edilen sorular ve cevapları
17 Ocak 2024 Çarşamba 09:31

Grip ile ilgili merak edilen sorular ve cevapları

Kış aylarında daha sık görülen gribal enfeksiyonlarla ilgili merak edilen sorulara Aile Hekimi Dr. Yavuz Selim Sılay, yanıt verdi.
Kış aylarında daha sık görülen gribal enfeksiyonlarla ilgili merak edilen sorulara Aile Hekimi Dr. Yavuz Selim Sılay, yanıt verdi.
 
Normal bir grip kaç gün sürer? Sık sık grip olmak neyin belirtisi? Geçmeyen grip nedir? Çok ağır grip nasıl geçer? Sürekli grip olanlara hangi vitamin takviyesi faydalı? Bağışıklık sisteminin zayıf olduğu nasıl anlaşılır? Yılda kaç kez grip olmak normal? Grip için en etkili ilaç nedir? Ter atmak gribe iyi gelir mi? Ter atmak gribe iyi gelir mi? Soğuktan grip olunur mu? gibi grip ile ilgili merak edilen soruları Aile Hekimi Dr. Yavuz Selim Sılay, cevaplayarak önemli bilgiler verdi.
 
Normal bir grip kaç gün sürer?
 
Belirtiler hastanın günlük işlerini etkileyecek düzeye ulaşabilir. Halsizlik grip geçtikten sonra bile birkaç hafta devam edebilir. Şikâyetler genellikle 7 gün sürer, ilk 2-3 gün içerisinde şiddetlenir ve sonrasında düzelme başlar, ancak iyileşme süresi 1-2 haftaya kadar da uzayabilir.
 
Sık sık grip olmak neyin belirtisi?
 
Soğuk algınlığının uzun sürmesi sinüzit gibi başka bir sağlık sorununun habercisi olabilir. Grip semptomlarının uzun süre devam etmesi ise zatürre, bronşit gibi ciddi bir sağlık sorununun habercisi olabileceğinden uzun süren grip durumunda vakit kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşuna danışılması önemlidir.
 
Geçmeyen grip nedir?
 
Geçmeyen grip ve öksürük varlığında ise öksürük şiddetli olabilir ve 2 hafta ya da daha uzun sürebilir. Grip varlığında ortaya çıkan belirtilerin, herhangi bir tıbbi müdahale gerekmeksizin 1 hafta içinde iyileşmesi beklendiğinden öksürüğün devam etmesi uzun süre geçmeyen grip olarak adlandırılır.
 
Çok ağır grip nasıl geçer?
 
Dinlenmek, ılık duş almak, bol sıvı tüketmek, et suyu, tavuk veya paça çorbası içmek, sarımsak yemek, portakal, limon ve mandalina gibi C vitamini içeren besinler almak, ekinezya, nane-limon veya ballı zencefil çayı tüketmek grip hastalığını iyileştirmeye yardımcıdır.
 
Sürekli grip olanlara hangi vitamin takviyesi faydalı?
 
Çinko Magnezyum C ve D vitamini bağışıklık sisteminin güçlenmesi açısından önemli bir işleve sahiptir. Bu bakımdan uzun süre geçmeyen grip, nezle gibi hastalık durumları Çinko Magnezyum C ve D vitamini takviyesi düşünülebilir.
 
Bağışıklık sisteminin zayıf olduğu nasıl anlaşılır?
 
Bağışıklık sistemi çökmesi belirtileri arasında sık enfeksiyon geçirmek, yorgunluk, cilt sorunları, ağız ve boğaz problemleri, sindirim sorunları, kilo kaybı, kas ve eklem ağrıları görülebilir.
 
Yılda kaç kez grip olmak normal?
 
Paniğe gerek yok! Okula giden veya okula giden kardeşi olan çocuğun yılda 5-6 kez grip, nezle, farenjit benzeri üst solunum yolu enfeksiyonu geçirmesi normal olarak kabul edilmektedir.
 
Grip için en etkili ilaç nedir?
 
Grip tedavisinde ağrı kesici-ateş düşürücü ilaçlar kullanılabilir. En iyi, en az zararlı ateş düşürücü parasetamol grubu ilaçlardır. Günde 3-4 kez düzenli aralıklarla kullanılması önerilir. Bu ilaçlar 72-96 saat kullanılabilir.
 
Ter atmak gribe iyi gelir mi?
 
Özellikle terlemek soğuk algınlığının yarattığı ateşi düşürmeye yardımcı olur. Ardından alınacak ılık bir duş ise bağışıklık sisteminin güçlenmesine fayda sağlayarak soğuk algınlığının geçmesini sağlar. Ama susuz kalmamak şartıyla... Günde 3 litre su içmek önemlidir.
 
Soğuktan grip olunur mu?
 
Kışın daha çok hastalanmamızın nedeni soğuk değildir. Soğuk sadece solunum yollarını hassaslaştırarak, viral ya da bakteriyel enfeksiyonların ortaya çıkışını hızlandırır. Bu nedenle solunum sistemini ilgilendiren her tür hastalık nezle, grip, farenjit, sinüzit, bronşit, zatürre kış aylarında daha fazla görülür. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA