• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Görme engelli yaşlı kadın hafız oldu: Eğitimim aksamasın diye anne babamın vefatını söylemediler
05 Aralık 2021 Pazar 10:41

Görme engelli yaşlı kadın hafız oldu: "Eğitimim aksamasın diye anne babamın vefatını söylemediler"

​Burdur'da yaşayan 67 yaşındaki görme engelli Hatice Can, bu engeline ve ilerleyen yaşına rağmen Kur'an-ı Kerim'in tamamını ezberleyerek hafız oldu. Can, eğitimi aksamasın diye anne, baba ve abisinin vefat haberinin kendisine verilmediğini söyledi.
Burdur'da yaşayan 67 yaşındaki görme engelli Hatice Can, Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılan Hafızlık Tespit Sınavı'nda başarılı olarak ve "Hafızlık Belgesi" almaya hak kazandı.
 
Burdur Müftülüğünün sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre Can, küçük yaşlarda geçirmiş olduğu bir rahatsızlk nedeniyle görme yetisini kaybetti.
 
"İçimdeki Kur'an aşkı beni hafızlığa yöneltti"
 
Televizyon ve radyodan Kur'an dinlemeyi çok sevdiğini belirten Can, "Burdur'da Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Nurullah Camii Kur'an Kursu'na gittim. Sağ olsun Naciye hocamız bana zaman ayırarak benimle yakından ilgilendi. Hafız olan komşumdan da tecvit dersleri aldım. İçimdeki Kur'an aşkı beni hafızlığa yöneltti. Antalya Beyaz Baston Derneği tarafından açılan kursta Braille alfabesini öğrendim. 1998 yılında İstanbul'da özel bir vakıfta görme engellilere yönelik açılan Kur'an-ı Kerim kursunda 1 ay eğitim gördüm. Braille alfabesi eğitimini daha önceden aldığım için 1 saat gibi bir sürede Kur'an okumaya geçtim. Daha sora burada tanıştığım Emine hoca beni Düzce'ye götürdü." dedi.
 
"Eğitimim yarım kalmasın diye anne ve babamın vefat haberi bana verilmedi"
 
Gittiğim kurstaki hafızlık öğrencileriyle tanıştıktan sonra bu yoldaki gayretinin daha da arttığına dikkat çeken Can, "2002 yılında hafızlığa başladığımda 47 yaşındaydım. Hafızlık eğitim sürecinde annemi, babamı ve abimi kaybettim. Kardeşim, eğitimim yarım kalmasın diye bana vefat haberlerini vermemiş. Bu yüzden cenazelerine bile katılamadım. Görme engelli olmam beni hiçbir zaman yıldırmadı. Kur'an aşkı tüm engellerimi bana unutturdu. O'nun nuru, gören gözüm oldu."
 
67 yaşında tüm engelleri aşarak hafızlığını tamamlayan Hatice Can ile bir araya gelen Burdur İl Müftüsü Enver Türkmen, Hatice teyzenin gayret ve sebatıyla insanlara özellikle de gençlere güzel bir örnek olduğunu söyledi.
 
İl Müftüsü Türkmen, Hatice Can'a Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Braille alfabesiyle hazırlanan 6 ciltlik Kur'an-ı Kerim hediye etti. (İLKHA)
Bu haber toplam 614 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
  • Mide üşütmesine ne iyi gelir?
  • Diz kireçlenmesine karşı öneriler
  • Yağış nedeniyle süt ve peynirde bolluk oluştu
  • Afrika'dan gelen çöl tozu 2 gün etkili olacak
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA