• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Görme engeli Kuran-ı Kerim aşkından alıkoymadı
05 Aralık 2021 Pazar 11:05

Görme engeli Kur'an-ı Kerim aşkından alıkoymadı

Yüzde 90 görme engeline rağmen Kur'an-ı Kerim'e duyduğu aşktan vazgeçmeyen Muhammed Nasri Kaya, Kur’an’ı ezberleyerek öğrenmeye çalışıyor.
Siirt'in Bahçelievler Mahallesi'nde ikamet eden Kaya, çocuk yaşta geçirdiği ateşli havale sonucu görme yetisini yüzde 90 kaybetti. Yakınlarının yardımıyla namaz kılmak için 4 yıldan bu yana Halid Bin Velid Camii'ne giden ve burada vakit namazlarını kılan Kaya, caminin İmam Hatibi Musa Doğrusever'den Kur'an-ı Kerim'i dinlemeye başladı.
 
Sureleri ezberlemeye başlayan ve 30'a yakın sure ezberleyen Kaya, görme engelini aşarak hafızlık yapmayı ve Kur'an-ı Kerim'i öğrenmek istediğini söyledi.
 
“Kur’an’ı-ı Kerimi okurken çok duygulanıyorum”
 
Annesinin de kendisi gibi görme engeli olduğunu ve bir kardeşinin de felç olduğunu dile getiren Kaya, “Kur’an’ı- Kerimi okurken çok duygulanıyorum, babam da hayattayken çok Kur’an okurdu. Ben Kur’an’ı yüzünden okumayı çok isterdim ama görme engelli olduğum için ezberleyerek öğrenmeye çalışıyorum.” dedi.
 
“Engelsiz olmak bizim için bir ayrıcalık değildir”
 
Hazreti Muhammed'in engelli sahabelere birçok görev verdiğine dikkat çeken cami imamı Musa Doğruseveri ise toplumun, engelli bireyleri desteklemesi gerektiğini belirtti.
 
Doğrusever, “Hepimizin üzerine çok büyük sorumluluklar düşüyor. En azından engelli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştırmak için elimizden gelen her türlü fedakârlığı göstermeliyiz. Engelsiz olmak bizim için bir ayrıcalık değildir, bizler de onlar gibi bir engelli adayıyız. Bizler İslam tarihi ile Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in engellilere bakışını görebiliyoruz.” ifadelerini kullandı.
 
“Peygamber Efendimizin engellilere gösterdiği hassasiyeti göstermemiz gerekiyor”
 
Hazreti Muhammed'in, Medine dışına çıktığında kendi yerine vekâlet edecek görme engelli bir sahabe olan Abdullah bin Ümmü Mektum’u bıraktığını belirten Doğrusever, herkesin  engellilere karşı hassas olması gerektiğini söyledi.
 
Doğrusever, “Peygamber Efendimizin, öğretmen ve müezzinlik vazifelerini engelli olan sahabelere bıraktığını biliyoruz. Efendimizin bu göstermiş olduğu hassasiyeti bizlerin de göstermesi gerekiyor. Cenab-ı Allah bir ayet-i kerimede ‘Biz insanı en güzel şekilde yarattık' diye buyurmaktadır. Bir başka ayet-i celilede, 'Allah sizin suretlerinize bakmaz, bilakis sizin kalplerinize bakar.’ buyrulmaktadır. Engellilerin kalpleri tertemiz, kalplerinde merhamet var. Bu nedenle engelli kardeşlerimize saygı duymamız ve onlara sahip çıkmamız gerekiyor.” dedi. (İLKHA)
Bu haber toplam 516 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Nusaybin'de Ömer Özel İlkokulu ve Neriman Özel KETEM Merkezi açıldı
  • Uluslararası Sempozyum 3 Dilde Oturumlarla Devam Ediyor
  • “Milli Mücadelede Kuvayi Milliye Neyse Hamas da Odur”
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
  • Mide üşütmesine ne iyi gelir?
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA