• Mardin20 °C
  • Diyarbakır16 °C
  • Batman15 °C
  • Şırnak15 °C
  • İstanbul18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu Uluslararası Cudi Cup Tenis Turnuvası’na katıldı
18 Mayıs 2022 Çarşamba 09:28

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu Uluslararası Cudi Cup Tenis Turnuvası’na katıldı

​Geçen yıl Ulusal Cudi Cup Tenis Turnuvası'nın yapıldığı Şırnak, bu yıl da 9 ülkeden 81 sporcunun katıldığı Cudi Cup 14 yaş ve altı sporcuların yarıştığı Tenis Europe turnuvasına ev sahipliği yapıyor.
Uluslararası Cudi Cup 14 yaş ve altı sporcuların yarıştığı Tenis Europe turnuvası Şırnak’ta 9 ülkeden 81 sporcunun katılımı ile devam eden turnuvaya katılan Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, Vali Ali Hamza Pehlivan'dan yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Daha sonra kortlarda incelemelerde bulundu, sporcularla sohbet etti, onlara başarı diledi.
 
Kortlarda müsabakaları izleyen ailelerle de görüşen Kasapoğlu, belediye ve Aile Destek Merkezi tarafından kurulan yöresel el işlemeleri standını gezdi.
 
Uluslararası Cudi Cup Tenis Turnuvası’na ilişkin yapılan programda konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Cudi Dağında bayram var. Cudi dağında baharın güzellikleri var. Gençlik haftasının coşkusu, sevgi, kardeşlik var. Her birlikte bu heyecanı paylaşıyoruz. Biz hayalin gerçekleştiğini ve bu hayalin gerçeğe dönüştüğünü heyecanla paylaşıyoruz. İşte biz burada, bu tesislerimizde, uluslararası standartlara uygun kortlarımızda, diğer tarafta spor imkânlarımız. Biz spor iklimini yaşartırken, kardeşlik iklimini de yeşertiyoruz.  Kadını, erkeği, genci, yaşlısıyla bu bölgede huzursuzluk çıkarmaya çalışanlara, gençlerimizin geleceğini karartmaya çalışanlara, bu güne kadar izin vermedik, bundan sonrada izin vermeyeceğiz.” dedi.
 
Bakan Kasapoğlu, "Bu topraklarda devlet millet el ele aydınlık yarınlar için verilen mücadelenin pek çok şahitliği var. Bu dağlar bunun şahididir. Ortaya koymak için canından geçenler oldu. Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Yapılamaz denileni hamdolsun beraber gerçekleştirdik. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde aşılamaz denilenleri aştık. Kurulan bütün kumpasları da hep birlikte yendik. Birilerinin makûs kaderi böyledir diyerek, huzursuzlaştıramaya çalıştığı bölgeler bu gün şükürler olsun ki istikrarın, refahın, kalkınmanın ve güçlü yarınların sembolü olmuştur. Devletimiz 85 milyonun elini tutacak, yüreğine dokunacak. Ülkemizde lisanslı sporcumuzun sayısı 11 milyonu geçti. 11 milyon 40 Avrupa ülkesinin nüfusundan fazladır. Biz bu potansiyelin farkındayız. Bu potansiyeli en etkin şekilde kullanmak bizim sorumluluğumuzdur. Bütün bra nşlarda olduğu gibi tenise de çıtamızı büyüttük. Cudi Dağında bu güzide mücadeleler devam ederken, odağımızda bu vardı. Bu manzara eşliğinde dünyanın en güzel tesislerinden birini inşa ettik. Dünyanın farklı ülkelerindeki insanları burada bir araya getirmenin hayalini kurduk. Spor kompleksimizde 2’si kapalı olmak üzere 6 tenis kortumuz var. 9 farklı ülkeden 81 sporcumuz mücadele edecek. Sporcularımız dostluk kardeşliğin örneklerini verirken, rekabeti de güçlü şekilde ortaya koyacaklar.” ifadelerine yer verdi.
 
Konuşmaların ardından Bakan Kasapoğlu, tenis kortunda sporcularla bir araya gelerek sohbet etti. (İLKHA)
Bu haber toplam 317 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA