• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu: Eski Türkiye’ye dönüş süreci yaşanıyor
26 Temmuz 2020 Pazar 08:54

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu: "Eski Türkiye’ye dönüş süreci yaşanıyor"

Gelecek Partisi Batman İl Başkanlığı, birinci olağan kongresini gerçekleştirdi. Kongrede bir konuşma yapan Genel Başkan Ahmet Davutoğlu, eski Türkiye'ye dönüş sürecinin yaşandığını söyledi.
Gelecek Partisi Batman İl Teşkilatı birinci olağan kongresi gerçekleşti. Kongrede tek aday olan Abdülbaki Polat, parti üyelerinden aldığı güven oyu ile yeniden göreve geldi.
 
Bir düğün salonunda düzenlenen kongreye Genel Başkan Ahmet Davutoğlu, partililerin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.
 
Kongrede bir konuşma yapan Ahmet Davutoğlu, pandemi şartlarının getirdiği kısıtlamalara rağmen bugün itibariyle 66 il ve 305 ilçe atamasını gerçekleştirdiklerini söyledi. Davutoğlu, seçimlere katılma yeterliliği bakımından kritik bir eşik olan 41 ilde yeter ilçe örgütlenmesi sayısına ulaştıklarını, 72 ilçe kongrelerini tamamladıklarını aktardı. Önümüzdeki salı günü haziran başında ilk ilçe kongrelerini yaparak Ardahan'da ikinci il kongrelerini yapacaklarını dile getiren Davutoğlu, bayram sonrasında ise Diyarbakır, Bartın, Konya, İstanbul, Van ve Ankara il kongrelerini, eylül ayı içinde de genel kongrelerini yapmayı planladıklarını kaydetti.
 
"Allah’ın bahşettiği en temel haklar olmadık ilkel bahanelerle hunharca yok sayıldı"
 
Ülkenin geçen yüzyılın kimlik tartışmalarının ve en temel insan hak ve özgürlüklerine ilişkin şikâyetlerin devam ettiği bir ülke olmaması gerektiğini vurgulayan Davutoğlu, "Yıllarca bu bölgedeki kardeşlerimize kim oldukları, kim olmaları gerektiği ve en fazla ne olabilecekleri söylenip durdu. Yıllarca Batmanlı kardeşimize Kürt kimliğinin ne olduğu, nasıl olursa makbul bir vatandaş olacağı ve bu kimliğiyle en fazla ne olacağı söylenip durdu. Allah’ın bahşettiği en temel haklar olmadık ilkel bahanelerle hunharca yok sayıldı. Ülkemizin ve milletimizin birliğine, dirliğine kast ederek insanımızı dilinden, dininden ve mezhebinden dolayı ayrıştırıp durdular. Rabbimizin bahşettiği hakları ifade etmek, Kürt olmak, Kürtçe konuşmak büyük bir meseleye dönüştürüldü." diye konuştu.
 
"Türkiye eski Türkiye olamaz dedikçe…"
 
"Yıllarımızı bu ilkel meselelerle geçirdik" diyen Davutoğlu şöyle devam etti: "Bir taraftan askeri vesayet rejimi diğer yandan eline silah alıp kan dökenler, terör estirenler arasına sıkıştırıldı kaldı halkımız. Her türlü demokratik değerden sonuna kadar uzaklaştırıldık. Bu ilkel uygulamalardan tam kurtulduk, artık Türkiye eskisi gibi olamaz, insanımız arasına böylesine ahlaksız ayrılıklar sokulamaz dedik… Türkiye eski Türkiye olamaz dedikçe; bir yandan kan dökerek var olan ve en büyük acıyı Kürtlere yaşatan PKK, diğer yandan eski Türkiye’nin bütün artıkları, 20. Yüzyıla ait köhne aktörlerin tamamı, ilkel yaklaşımlarıyla ülkemizi teslim almak için ellerinden geleni yapmaya başladılar. Bir taraftan hendek ve barikatlarla bütün vatandaşlarımızın hayat alanı olan kamu düzenini yok eden terör örgütü insanlarımızın mal ve can emniyetini yok ederken, diğer taraftan güvenliği sağlama karşılığında özgürlüklerden ve hukuktan feda edilebileceğini düşünen otoriter devlet anlayışı halkımızın aidiyet bağlarını zayıflatmıştır. Bu biri diğerinden beslenen bir kıskaçtır."
 
"Dağa taşa yeniden ilkel, ayrıştırıcı, dışlayıcı sloganların yazıldığı bir Türkiye var"
 
Konuşmasının devamında Davutoğlu, "Kanlı terör olayları otoriter anlayışların yayılmasına gerekçe sunarken, otoriter anlayışlar terör örgütünün insan devşirmesine yol açan propagandalarına malzeme sağlamıştır. Bugün geldiğimiz durum maalesef bu kıskaca dayalı eski Türkiye atmosferine geri dönüştür. Dağa taşa yeniden ilkel, ayrıştırıcı, dışlayıcı sloganların yazıldığı bir Türkiye var. Bugün Türkiye korkular ve tabularla idare edilmeye çalışılan bir ülkedir. Korkular ve tabulardan hukuk çıkmaz, adalet çıkmaz, huzur çıkmaz. Korkulara ve tabulara teslim olanlar geleceği inşa edemezler." dedi.
 
"Çözüm kimliklere dayalı her türlü̈ ayrımcılığın engellenmesidir"
 
Kürtlerin ülkenin eşit ve onurlu vatandaşları olduklarının altını çizen Davutoğlu, "Kürt meselesi esas olarak ülkemizdeki demokratik hakların eksikliğinden ve bu eksikliğin istismar edilmesinden kaynaklanmıştır. Sorunu yaratan Kürt vatandaşlarımızın varlığı değil, geçen yüzyılda yaşanan parçalanmaların devlet aklına yüklediği korkular, bu korkulardan kaynaklanan kısıtlamalar ve bu kısıtlamaları istismar eden terör örgütleridir. Dolayısıyla çözüm kimliklere dayalı her türlü̈ ayrımcılığın engellenmesi ile Kürtlerin demokratik vatandaşlık anlayışı temelinde bu ülkenin eşit ve onurlu vatandaşları oldukları inancının pekiştirilmesiyle sağlanabilir." ifadelerini kullandı.
 
"Terör örgütü seçilen belediye başkanlarının yanına Kandil’den KCK komiserleri atanıyor"
 
Belediyelere kayyum atanmasına da değinen Davutoğlu, "Bugün Batman dahil bölgemizde uzun süredir ciddi bir yerel demokrasi krizi yaşanmaktadır. Burada da halkımızın demokratik iradesini boğan bir kıskaç söz konusudur. Bir tarafta terör örgütü seçilen belediye başkanlarının yanına Kandil’den KCK komiserleri atayarak halkın iradesini hiçe saymıştır ve seçilenler üzerinde vesayet oluşturmuştur. Diğer tarafta daha seçimlerin üzerinden kısa bir süre geçtikten sonra kayyum atamaları ile yine bu demokratik irade yok sayılmıştır. Maalesef bugün insanımızın seçme ve seçilme hakkı fiilen ortadan kaldırılmıştır. Bu demokrasimize vurulan büyük bir darbe, teröre verilen güçlü bir destektir. Bu ayrımcılığın devam etmesinden ve aidiyetin ciddi şekilde zedelenmesinden başka bir anlam taşımamaktadır. Unutulmasın terör örgütünün en çok arzu edeceği şey bölge halkının demokratik süreçlere katılımdan kaynaklanan aidiyet duygusunun zayıflamasıdır." açıklamasında bulundu.
 
"Eski Türkiye’ye dönüş süreci yaşanıyor"
 
Konuşmasının sonunda Davutoğlu şunları söyledi: "Her zaman söyledik ve söylemeye devam edeceğiz; eğer bu belediye başkanlarının tespit edilmiş suçları varsa seçime sokulmamalıydılar; eğer seçimi kazanmışlarsa suçları mahkemece tespit edilip hüküm giymedikçe görevden alınmamalıydılar. Ülkemizde görmeye başladığımız eski Türkiye manzaraları sadece Kürt Meselesi ile sınırlı değildir. Maalesef ekonomiden hukuka, yolsuzluklardan gelir dağılımına, ifade hürriyetinden adalete varıncaya kadar bütün başlıklarda bir geriye gidiş ve eski Türkiye’ye dönüş süreci yaşanıyor. Milletimiz tekrar huzurlu günlerin özlemiyle sancı çekiyor. Ayrımcılık her alanda yeniden gözlemleniyor."
 
"Seçim barajı kaldırılmalı"
 
Davutoğlu, kongrenin ardından basın mensuplarıyla bir araya gelerek sorularını cevapladı.
 
Soru üzerine yüzde 10'luk seçim barajına ilişkin konuşan Davutoğlu, "Seçim barajlarının kaldırılması gerektiği kanaatindeyim. Türkiye'de milletten her kesiminden insanların temsilcilerinin yer aldığı bir meclis zaaf değil güçtür." dedi.
 
"Milletvekilleri kendi iradeleriyle istedikleri tercihleri yaparlar"
 
Milletvekili transferi konusunda da Davutoğlu, "Vekil futbolcu mu ki transfer olsun. Vekil transferi diyenlerin çoğu kendi milletvekillerine güvenmeyenlerdir. Milletvekilleri kendi iradeleriyle istedikleri tercihleri yaparlar, milletvekillerine saygı göstermek gerekir." diye konuştu.(İLKHA)
Bu haber toplam 1516 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
  • Mide üşütmesine ne iyi gelir?
  • Diz kireçlenmesine karşı öneriler
  • Yağış nedeniyle süt ve peynirde bolluk oluştu
  • Afrika'dan gelen çöl tozu 2 gün etkili olacak
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA