• Mardin30 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman22 °C
  • Şırnak21 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gazzedeki kanser hastası çocuklar Türkiyeye getirilecek
10 Kasım 2023 Cuma 09:01

Gazze'deki kanser hastası çocuklar Türkiye'ye getirilecek

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, siyonist işgal rejiminin sözde Sağlık Bakanıyla görüştüğünü belirterek, hastaların Türkiye´ye güvenli sevki için mutabık kaldıklarını açıkladı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, siyonist işgal rejiminin sözde Sağlık Bakanıyla görüştüğünü belirterek, hastaların Türkiye´ye güvenli sevki için mutabık kaldıklarını açıkladı.
 
Koca, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Sağlık Bakanlığının 2024 yılı bütçe görüşmelerinde açıklamalarda bulundu.
 
Açıklamasında Koca, "Sahra hastaneleri için ilk gündem Mısır Sağlık Bakanlığı ile koordinasyon içindeyiz ama çabalarımız yeterli olmadı. Dün akşam saatlerinde İsrail Sağlık Bakanı ile görüştüm. Şiddetin her türünün kabul edilemez olduğunu açıkça ifade ettim. Hastalarının tedavilerinin devam edememesi çocuklar üzerindeki hassasiyet ifade ettim. Hastaların Mısır'a ambulanslarla taşınması ve oradan uçak ambulanslarla Türkiye'ye getirilerek tedavi edilmesi için hazır beklediğimizi ifade ettim. En yakın sürede kanser hastası çocukları Türkiye´ye getirmeye başlayacağız. Ayrıca, Bugün yola çıkması beklenen gemi ile ilaç, tıbbi cihaz, 8 adet sahra hastanesi, 20 ambulans ve tıbbi sarf dahil yaklaşık 500 ton yardım ekipmanı ulaştırıyoruz." dedi. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA