• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gazzede şehit sayısı 18 bin 412 oldu
13 Aralık 2023 Çarşamba 08:55

Gazze'de şehit sayısı 18 bin 412 oldu

Gazze'de işgalci rejimin 7 Ekim'den bu yana düzenlediği bombardımanda şehit olanların sayısı 18 bin 412'ye yükselirken yaralı sayısı 50 bini aştı.
Gazze'de işgalci rejimin 7 Ekim'den bu yana düzenlediği bombardımanda şehit olanların sayısı 18 bin 412'ye yükselirken yaralı sayısı 50 bini aştı.
 
Gazze Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El Kudra, işgalci rejimin 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılara ilişkin bilgilendirmede bulundu.
 
El Kudra, Gazze Şeridi'nde son saatlerde 17 katliam ve sistematik soykırım suçu işlendiğini, bunun sonucunda 207 kişinin şehit olduğunu, 450 kişinin yaralandığı, çok sayıda kurbanın da halen enkaz altında ve sokaklarda bulunduğunu kaydetti.
 
İşgal saldırganlığının bilançosunun geçen Ekim ayının yedisinden bu yana 18 bin 412 şehit ve 50 bin 100 yaralanmaya yükseldiğini söyleyen El Kudra, işgalin hâlâ ambulansların yaralıları tahliye etmesini engelleyerek, yaralıların kan kaybından ölmelerine neden olduğuna dikkat çekti.
 
İşgal kuvvetlerinin Kemal Advan Hastanesi'ni kuşattığını, bombaladığını ve baskın düzenleyerek sağlık personeli, yaralı ve hastaları hastane avlusunda toplayarak sorguladığını ifade eden El Kudra, hastaneye yapılan terör saldırısını meşrulaştırmak için hastane güvenlik görevlisinin eline silah tutuşturulduğunu kaydetti.
 
El Kudra, işgalcilerin Şifa Hastanesi baskınında yaptıkları senaryonun aynısını yapmaya çalıştığına dikkat çekti.
 
Siyonist işgalinin halen el Avde Hastanesi'ni kuşatıp hedef aldığını, su, yiyecek ve elektrikten mahrum bıraktığını, yaralı ve hastaların oraya ulaşmasını engellediğini ifade eden El Kudra, Kemal Advan Hastanesi'nden sonra buranın da basılmasından endişe duyduklarını belirtti.
 
El Kudra, işgalin, Gazze'nin kuzeyindeki hastanelere karşı işlediği suçun, sağlık varlığını sona erdirmeyi ve bölge sakinlerini zorla yerinden etmeye zorlamayı amaçladığını vurguladı.
 
İşgal saldırılarında şu ana kadar 300 sağlık personelinin şehit olduğunu, 102 ambulansın imha edildiğini aktaran El Kudra, dünyadaki sivil toplum kuruluşlarını Gazze'deki sağlık sektörü ile dayanışma haftası faaliyetleri yapmaya çağırdı.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı
 
El Kudra, "Türk Dostluk Kanser Hastanesi'nin hizmet dışı kalması sonucu barınma merkezlerinde kanser hastaları hayatını kaybediyor, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan'ı hastaneyi yeniden faaliyete geçirip koruma sağlamaya çağırıyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA