• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gazzede şehit sayısı 15 bin 500ü aştı
04 Aralık 2023 Pazartesi 08:57

Gazze'de şehit sayısı 15 bin 500'ü aştı

Gazze'de işgalci rejimin 7 Ekim'den bu yana düzenlediği bombardımanda şehit olanların sayısı çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 15 bin 523'e yükseldi.
Gazze'de işgalci rejimin 7 Ekim'den bu yana düzenlediği bombardımanda şehit olanların sayısı çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 15 bin 523'e yükseldi.
 
Gazze Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El Kudra işgalci rejimin 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılara ilişkin bilgilendirmede bulundu.
 
El Kudra, işgalin Gazze Şeridi'ndeki Filistin mevcudiyetini ortadan kardırmak istediğini belirterek, ateşkesin sona ermesinin ardından üçüncü günde sivillerin çok daha fazla hedef alındığını söyledi.
 
İşgalcilerin son saatlerde Gazze Şeridi'nin tüm bölgelerinde yüzlerce şehit ve yaralının olduğu onlarca korkunç ve büyük katliamlar gerçekleştirdiğine dikkat çeken El Kudra, katliamın ilk anından itibaren uzman ekiplerin şehit ve yaralıları enkaz altından çıkarmaya çalıştığını ancak şu ana kadar sadece 316 şehit ve 646 yaralıyı çıkarabildiğini ifade etti.
 
7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne karşı saldırganlığın şimdiye kadar 15 bin 523 kişinin şehit olmasına neden olduğunu aktaran El Kudra, bunların yüzde 70'inin kadın ve çocuklardan oluştuğuna dikkat çekti. El Kudra, saldırılarda ayrıca 41 bin 316 kişinin de yaralandığını kaydetti.
 
El Kudra, şunları söyledi:
 
"İşgalin sağlık sistemine yönelik ihlalleri, uluslararası korumanın tanımını ve vahşetini aşmış, 281 sağlık personelinin şehit olmasına, yüzlercesinin yaralanmasına yol açmıştır. İşgal, çalışmaları sırasında 56 ambulansı hedef alarak imha etti, sağlık personeli ve yaralıları öldürdü. İşgal, 56 sağlık kurumunu tamamen yok etti, 20 hastane ve 46 birinci basamak sağlık ocağını boşalttı."
 
Gazze Şeridi'ndeki Şifa Tıp Kompleksi müdürü öncülüğündeki 35 sağlık personelinin işgal rejimi tarafından alıkonulduğunu hatırlatan El Kudra, işgalin sağlık sistemini boğmak için ablukasını sürdürdüğüne dikkat çekti.
 
El Kudra, işgalin Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki hastaneleri kasıtlı olarak bombalamaya devam ettiğini, yaralıların yurtdışında tedavi için bırakılması mekanizmasının çok yavaş işlediğini ve her gün onlarcasını kaybettiklerini açıkladı.
 
El-Kudra, Gazze Şeridi'ndeki katliamların durdurulması için vicdan sahibi insanları ciddi şekilde ve derhal çalışmaya çağırdı. Ayrıca, yakıtın girişini ve yaralıların çıkışını garanti altına alacak güvenli bir geçiş sağlanması ve bir buçuk milyondan fazla yerinden edilmiş insanın maruz kaldığı felaketin durdurulması için acil mekanizmalar sağlanması çağrısında bulundu. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA