• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gaziantep Milletvekili Demir Mardinde basınla buluştu 
26 Mayıs 2023 Cuma 09:03

Gaziantep Milletvekili Demir Mardin'de basınla buluştu 

HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir, Mardin'de basın mensuplarıyla buluştu.
HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir, Mardin'de basın mensuplarıyla buluştu.
 
14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve 28'inci Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinde Gaziantep Milletvekili seçilen HÜDA PAR Genel Sekreteri Demir, Artuklu ilçesinde kentte görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi.
 
"Basın Mensuplarıyla Buluşma" programında konuşan Demir, gündeme ilişkin çok önemli değerlendirmelerde bulundu.
 
Toplantıda Milletvekili Demir'e HÜDA PAR Mardin İl Başkanı İsmail Çevik, ilçe başkanları ve partililer eşlik etti.
 
HÜDA PAR'ın Türkiye'de birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin teminatı olduğunu söyleyen Demir, memleketin ve milletin huzurunu bozmak isteyenlere bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da izin vermeyeceklerini söyledi.
 
Allah'ın yardımı ve HÜDA PAR teşkilatının sahada gösterdikleri yoğun çabayla parlamentoya girmeye hak kazandıklarını belirten Demir, "Malum bir seçimin arifesindeyiz bu süreçte HÜDA PAR olarak büyük bir sorumluluk ve büyük bir misyon alarak aktif bir rol aldık. Allah'ın yardımıyla ve HÜDA PAR teşkilatının sahada gösterdikleri yoğun çabayla 4 milletvekili adayımız Türkiye geneli seçilerek parlamentoya girmeye hak kazandı. Bu süreçte biz her birimiz ayrı bir ilin adayıyız, milletvekiliyiz ama biz kendimizi bütün Türkiye'nin vekilleri olarak görüyoruz. Bütün illeri kendi illerimiz olarak görüyoruz. Bu nedenle imkanlar nispetinde her yeri gezmek istiyoruz. Özellikle basın mensubu arkadaşlarımızın çok önemli bir yer işgal ettiğini, çok önemeli bir değer ifade ettiğinin farkındayız. Her gittiğimiz yerde ilk yaptığımız iş, basın mensubu arkadaşlarla bir araya gelmektir." şeklinde ifade etti.
 
"Bizler Ankara'dan siyaset yapmıyoruz, yerelden siyaset yapıyoruz"
Türkiye'de birçok sorunun var olduğuna değinen Demir, "Özelikle şunu ifade etmek isterim. Türkiye'de çok farklı sorunlar var. Bu sorunların en önemlisi de olgulardan ziyade algılar ön plana çıkarılarak süreçlerin manipüle edilmesidir. Çözmesi gereken sorunların gözden kaçırılarak farklı hususların ön plana çıkarılmasıdır, bu nedenle basını ve medyayı çok önemsiyoruz. Basının objektif yayın politikası kazanması, tarafsızlığı ya da hakkın, toplumdan yana taraf tutması bizce önemli. Bu nedenle her gittiğimiz yerde basın mensubu arkadaşlarımızla bir araya geliyoruz. Türkiye'nin sorunlarını konuşur, onların düşüncelerini alırız ve bu sureci birlikte götüreceğimizi ifade ederiz. Bizim diğer partilerden farkımız siyasi anlayışımız var. Ankara'dan siyaset yapmıyoruz, yerelden siyaset yapıyoruz. Memleketin sorunlarını net bir şekilde tespit etme ve uygulanabilir çözümler geliştirme noktasında çok azami çaba gösteriyoruz." ifadelerini kullandı.
 
"HÜDA PAR'ın, AK Parti ile birlikteliği kendi programını bırakıp AK Partiyi seçtiği veya aksine bir durum olması şeklinde bir birliktelik değildir"
 
Demir, "Malumdur HÜDA PAR'dan Sayın Erdoğan'ın davetiyle yapılan görüşmeler sonrasında AK Parti listelerinden Cumhur İttifakı'na dahil olma gibi bir irade ortaya çıktı. 4 vekil adayımız da seçildi. Ancak bu süreç iki partinin birbirine dahil olması, iltihak anlamında değil, HÜDA PAR'ın, AK Parti ile birlikteliği kendi programını bırakıp AK Partiyi seçtiği veya aksine bir durum olması şeklinde bir birliktelik değildir. Bu süreç sadece kimden gelirse gelsin doğrunun yanında olma, memleketin yanında olma ve her kimden gelirse gelsin yanlış karşısında durma hassasiyetinin bir sonucudur. Bu seçimin Türkiye'nin geleceğini inşa etme olduğu net bir şekilde görülmektedir." şeklinde konuştu.
 
CHP zihniyetinin oluşturmaya çalıştığı kirli propagandalar hakkında da konuşan Demir, "CHP zihniyeti daha şimdiden kazanmadan değerlerimizle, inancımızla savaşacaklarını net bir şekilde ortaya koyuyorlar. Arkalarındaki güç odaklarını gördüğümüz zaman Amerika'dan Avrupa'ya, FETÖ'den Kandil'e kadar hepsinin bunların arkasında durduklarına şahit olduk. Bu karşıt görüşün kendilerine 'Bu memleket için neler yapacaksınız?' sorusu iletildiğinde cevap verdikleri iki şey var; Erdoğan'ı düşürmek, İstanbul Sözleşmesini geri getirmek ve LGBT'nin önünü açacaklarını net olarak ifade ediyorlar. Son verilere göre herhangi bir sonuç alamadıklarını, kendilerinin bir hezimete düşeceklerini anladılar. Bu yönde HÜDA PAR, memleketin geleceği ve birlik beraberliğin tesisi anlamında üzerine düşeni yapmıştır ve sorumluluk almıştır." ifadelerine yer verdi.
 
HÜDA PAR'ın seçimlere asılmasıyla CHP zihniyetinin asıl niyetlerinin deşifre edilmesinde büyük katkı sunduğuna dikkat çeken Demir, "Son dönemlerde AK Parti'ye yönelik eleştiriler ve kopmalar sonucunda oy oranı yönünde bir olumsuzluğun yaşandığını hep beraber müşahede ettik. HÜDA PAR'ın bu yönde memleketten yana net bir gerekçeyle, sahaya inmesiyle ciddi bir toparlanma oluşturduğuna şahitlik ettik. HÜDA PAR'ın seçimlere asılmasıyla CHP zihniyetinin ve o birlikteliğin asıl niyetlerinin deşifre edilmesi noktasında çok büyük bir mesafe alındı. Toplumumuz da gerçekleri bizzat gördü." ifadelerini kaydetti. (İLKHA)
 
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Nusaybin'de Ömer Özel İlkokulu ve Neriman Özel KETEM Merkezi açıldı
  • Uluslararası Sempozyum 3 Dilde Oturumlarla Devam Ediyor
  • “Milli Mücadelede Kuvayi Milliye Neyse Hamas da Odur”
  • Mardin'de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA