• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gastronomi festivalinde yerel ürünlerde tanıtılacak.
24 Ağustos 2019 Cumartesi 10:05

Gastronomi festivalinde yerel ürünlerde tanıtılacak.

Gaziantep'te bu yıl 2'ncisi düzenlenecek olan "GastroAntep Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali"nde kentin yerel ürünlerde tanıtılacak.
Gastronomi şehri olan Gaziantep'in zengin mutfağı ve yöresel ürünlerinin tanıtıldığı "GastroAntep Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali"nin bu yıl 2'ncisi düzenlenecek. Gaziantep Valiliğinin koordinasyonunda Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep'i Geliştirme Vakfı iş birliğiyle düzenlenecek festivalde kentin yerel ürünlerinin de tanıtılması için Ziraat Odası başkanları bir araya geldi.
 
12–15 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek festival öncesi hazırlıklar sürerken, Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı, festivalde Gaziantep'in yerel ürünlerinin de tanıtımını yapmayı planlıyor.
 
Kent yöresine has haylan kabağı, sof domatesi, firik, sumak, haspir gibi yerel ürünlerin oluşturduğu bir stand açma planlanırken, festival öncesi 9 ilçenin Ziraat Odası başkanları ile bir toplantı düzenlendi.
 
Doğal Hayatı Koruma ve Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı'nda gerçekleşen toplantıda, Ziraat Odası başkanları ve tarımsal birlik başkanları festivalde ve festival sonrasında ilçelerinden tarımsal ürünler adına neler yapabileceklerini konuştular.
 
Gaziantep'in tarımsal ürünlerinin daha çok tanıtılması ve çiftçiye geri dönüşünün de daha kazançlı olabilmesi adına fikir alış-verişlerinin yapıldığı toplantıda, Ziraat Odası başkanları kendilerine verilen desteğe teşekkür ettiler.
 
Toplantıda konuşan Doğal Hayatı Koruma ve Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Celal Özsöyler, tarımsal ürünlerin daha verimli olması için 9 ilçenin Ziraat Odası başkanlarıyla bir toplantı gerçekleştirdiklerini söyledi.
 
Özsöyler, "Tarımsal olarak hayvancılıkta çiftçilerimize ve üreticilerimize nasıl faydalı olabiliriz diye konuyu masaya yatırdık. Bu sorunları çözmeye çalışacağız. Geçmiş dönemde olduğu gibi Gaziantep'in özellikle yerel ürünlerini ön plana çıkartacağız. Örneğin firiğimizi, sumağımızı, sof domatesini, haylan kabağının yok olmaması için elimizden gelen bütün desteği çiftçiye vereceğiz." diye konuştu.
 
Çiftçilere eğitimler verilecek
 
Hayvancılık alanında da çalışmalar yapıldığını belirten Özsöyler, hayvan ürünlerini minimum seviyeye indirmeye çalışacaklarını kaydetti.
 
Tüm ilçelerde çiftçileri bilgilendirme eğitimleri yapacaklarını ve akabinde de sertifikalar vereceklerini belirten Özsöyler, üreticinin yanında olmaya devam edeceklerini belirtti.
 
Gaziantep Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Türkman, "Burada tarım ve hayvancılığın paydaşlarının bir araya gelmesi, ortak istişare edilmesi, yapılacak projeler hakkında istişare edilmesi çok güzel bir iş. Aynı yolda beraber yürümemiz lazım." dedi.
 
Gaziantep Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nebi Koca ise şehirde arıcılık geliştikçe ihtiyaçlarının da daha çok arttığını belirtti.
 
Şehitkamil Ziraat Odası Başkanı Cuma Yiğit de Gaziantep'in tarımsal alanda daha aktif bir rol alması gerektiğini belirterek, bu bağlamda tüm tarım paydaşları ile birlikte hareket ederek çok güzel şeyler yapmak istediklerini vurguladı.
 
Şehitkamil Sert Çekirdekli Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Enver Yıldız da kendilerine verilen destek için teşekkür etti. (İLKHA)
Bu haber toplam 187 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Polis uygulama noktasında kaza: 3 Yaralı
  • MİDYAT'TA ÇOCUKLAR BAYRAMLARINI COŞKUYLA KUTLADI
  • 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu
  • Mardin 1969 Spor deplasmanda 1 puana razı oldu
  • Irak’ta aracın çarptığı Mardinli genç ağır yaralandı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA