• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Fransada Coronavirus nedeniyle durum her geçen gün kötüye gidiyor.
27 Mart 2020 Cuma 11:37

Fransa'da Coronavirus nedeniyle durum her geçen gün kötüye gidiyor.

Fransa’da yeni tip Coronavirus (Covid-19) salgını nedeniyle her geçen gün ölü ve vaka sayısı artmaya devam ediyor.
Fransa Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Jerome Salomon, dün yaptığı açıklamada son 24 saatte 365 kişinin öldüğünü, ölenlerle Fransa’da toplam ölü sayısının bin 696'a yükseldiğini bildirdi.
 
Vaka sayısının ise bir günde 3 bin 922 kişi yükselerek 29 bin 155 kişi olduğunu aktaran Salomon, bu sayıdan 13 bin 904'nün hastanede yattığını, 3 bin 375'inin ise ağır hasta olduğunu belirtti.
 
Ölü ve vaka sayısının gün gittikçe daha çok artacağını vurgulayan Salomon, 16 yaşındaki bir genç kızın da hayatını kaybettiğini kaydetti.
 
Hastanelerde durum her gecen gün daha kötüye gidiyor
 
Hastanelerde boş yatak ve solunum cihazı bulmak zorlaşıyor. Cumhurbaşkanı Macron’nun Mulhouse şehrinde yapılan yeni askeri hastanede yaptığı açıklamada, doktorlar ve hasta bakıcıların izinsiz ve sürekli çalıştıklarından dolayı yorgunluk emareleri gözükmeye başladığını belirtti.
 
Mulhouse şehrinde hastaların yoğun olduğundan yaklaşık 30 ağır hastayı Lüksemburg ve Almanya’ya götürüldüğünü açıkladı.
 
Polisler yapılan güvenlik kontrollerini durdurmayı planlıyor
 
Fransa’da dışarı çıkma yasağı ilan edildikten sonra şimdiye kadar izin belgesiz dışarıya çıkanlara 225 bin para cezası kesildi.
 
İlk olarak 38 avrodan başlayan ceza 135, tekrarlanırsa 375 avroya kadar çıkıyor. Polis sendikaları ellerindeki maskelerin bitme aşamasına geldiğini ve hükümetin yeni maske göndermediğini belirterek, eğer polislere maske gönderilmese polis kontrollerinin durdurulacağını belirtti.
 
Çiftçiler hasatlarını toplayamıyor
 
Fransa’da alınan tedbirler ve halkın dışarıya çıkmaması çiftçileri de etkiliyor. Çiftçiler hasat mevsimi gelmesine rağmen mevsim işçilerinin işe gelmedikleri için hasatların tarlada kaldığını ifade etti.
 
Fransa genelinde 200 bin mevsim işçisine ihtiyaç olduğu belirtilirken, devlet internet üzerinden işçi veya gönüllü yardımcı işçi alımı için kampanya başlattı.
 
Fransızlar tedirgin
 
Sosyal medyada ve yapılan haberlerde Fransa’da sokağa çıkma yasağının iki veya üç hafta uzatılabileceği Fransızları tedirgin ediyor.
 
Haklın çoğunluğu normal zamanda bile ay sonunu zor getirirken işlerin durdurulması ve gelirlerin azalması nedeniyle gözler devletin yapacağı yardımlara çevrildi.
 
Fransızlar devletin ev kiralarını, bankaya olan kredilerini bir kaç ay durdurmasını istiyor. Devletin şimdiye kadar bu konuyla ilgili hiç açıklama yapmaması Fransızları tedirgin ediyor.
 
Öte yandan Fransa'da sıtma tedavisinde başvurulan klorokinin Coronavirus'e karşı  kullanılmasına izin verildi.
 
Resmi Gazete'de yayımlanan, klorokinin Coronavirus tedavisinde doktor kontrolünde kullanabileceği belirtildi.
 
İlacın mucidi Dr. Raoult, klorokini yeni tip Coronavirus'e yakalanan 24 kişide test etmiş, hastaların yüzde 75'i de iyileşmişti.
 
Fransız hükümeti yapılan uzun testlerden sonra ilacın doktor kontrolünde yeni vakalar üstünde kullanılabileceği ve yapılan açıklamada klorokinin ihracatının yasakladığı belirtildi.(İLKHA)
Bu haber toplam 975 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA