• Mardin11 °C
  • Diyarbakır9 °C
  • Batman9 °C
  • Şırnak7 °C
  • İstanbul5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Fetih Haftası etkinlikleri başladı
24 Mayıs 2022 Salı 09:30

Fetih Haftası etkinlikleri başladı

​Diyarbakır Fethi’nin 1383’üncü yıl dönümünü etkinlikleri Cemil Paşa Konağı’nda yer alan Fetih Duvarı’nın açılışıyla başladı.
Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, Büyükşehir Belediyesi’nin, Diyarbakır Fethi’nin 1383’üncü yıl dönümünü dolayısıyla hazırladığı etkinlikler kapsamında Fetih Duvarı’nın açılışı gerçekleştirdi.
 
Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığınca Fetih Haftası dolayısıyla Cemilpaşa Konağı’nda düzenlediği Fırat Erdoğan ve Günay Erdoğan tarafından seramiklerle hazırlanan ve Diyarbakır’ın Fethini anlatan dokuz eserden oluşan "Fetih Duvarı" sergisi açıldı.
 
Sergi açılışına katılan Vali Su, Diyarbakır’ın geçmişten günümüze birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını söyledi.
 
Fetih Haftası’nın kent için önemli olduğunu vurgulayan Vali Su, "Bundan 1383 yıl önce Hazreti Ömer zamanında İyaz Bin Ganem, Halid Bin Velid gibi kumandanların komutasındaki İslam ordusu Diyarbakır’ı fethediyor ve buradan tüm Anadolu'nun kapıları açılıyor. Fetihle beraber Diyarbakır’ımız hakikaten bir kültür, sanat, hoşgörü, birlik, bereket şehri olmuş ve olmaya da devam ediyor. Diyarbakır’ımız tarihten bugüne her zaman hoşgörünün, bereketin, birliğin ve beraberliğin merkezi olmuş, olmaya da devam edecek." dedi.
 
 
Fetih Haftası'nda renkli etkinlikler yapılacak
 
Fetih Haftası’nın renkli etkinliklere sahne olacağını kaydeden Vali Su, konserler ve sergilerle vatandaşları buluşturacaklarını, Uluslararası Sezai Karakoç Sempozyumunu gerçekleştireceklerini belirterek mevlit programı düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.
 
Kentin kalkınması için herkesle uyum içerisinde çalışacaklarını belirten Vali Su, "Diyarbakır’ı daha güzel hale getirmek ve vatandaşlarımızın daha konforlu yaşam standardına ulaşmaları için de hep birlikte çok güzel hizmetler gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullandı.
 
Vali Su, herkesi kentte gerçekleşecek olan Fetih Haftası etkinliklerine katılmaya davet etti.
 
Sergi, Fetih Haftası boyunca Cemilpaşa Konağı’nda ziyaretçilere açık olacak. (İLKHA)
Bu haber toplam 302 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA