• Mardin11 °C
  • Diyarbakır9 °C
  • Batman9 °C
  • Şırnak7 °C
  • İstanbul5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Fen lisesi öğrencilerinden örnek davranış
22 Ocak 2020 Çarşamba 15:40

Fen lisesi öğrencilerinden örnek davranış

Diyarbakır Rekabet Kurumu Cumhuriyet Fen Lisesi öğrenci ve öğretmenleri yardıma muhtaç ailelere gıda ve nakdi yardımda bulundu.
Aileleri evlerinde ziyaret edip durumlarını gören öğrencilerin, yardımlaşmayı öğrendiğini,  kendi sahip oldukları imkânlardan dolayı şükrettiklerini söyleyen Rekabet kurumu İMKB Fen Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni ve Kızılay kulübü rehber öğretmeni olan Hamit Alkan,
 
 
"Birlikte güzeliz, isimli projeyi öğrencilerimizle kararlaştırdık. Bu projede öğrencilerimizin büyük çalışmaları oldu. Öğrencilerimiz sınıflara kumbaralar bıraktılar. Kendi harçlıklarından kısarak yardıma muhtaç ailelere yardımcı olmaya çalıştılar. Bunun yanında okul aile birliği olarak yardım kampanyası adı altında bir banka hesabı açtık ve bir kermes düzenledik. Öğrencilerimiz tarafından tespit edilen bu ailelere daha önce gıda yardımında bulunmuştuk. Bugün de öğrencilerimizin büyük katkısıyla toplamış olduğumuz 22 bin liralık yardımı ailelerimize ulaştırıyoruz." ifadelerini kullandı.
 
"Bu proje diğer okullar tarafından da gerçekleştirilebilir"
 
Bu kampanyayı gelecek sene de devam ettireceklerini söyleyen Alkan, "Projemiz bir yardımlaşma projesidir. Bu kampanyayı bu sene burada bitireceğiz ama inşallah gelecek sene farklı aileler ya da aynı ailelerle projemizi genişleterek daha fazla aileye ulaşmaya çalışacağız. Bu projenin Diyarbakır'daki diğer okullar tarafından da gerçekleştirilebileceğini gördük. Diğer okullar da böyle bir şey yaparsa onların da mutlaka ulaşacağı aileler olacaktır. " dedi.
 
"Bu yardımlar elimizdeki imkânlara şükretmeyi öğretti"
 
Rekabet Kurumu Cumhuriyet Fen Lisesi öğrencilerinden Mehmet Salih Güneş, "Biz en başta projemizde biz birlikte güzeliz dedik ve bunu okulda da genelleştirdik ve yaydık. Sınıflarda kumbaralar dağıttık. Arkadaşlarımız bu kumbaralara aileler için kendi harçlıklarıyla yardımcı oldular. İnsan sosyal bir varlıktır. Eksikliklerimizle, fazlalıklarımızla, duygu ve düşüncelerimizle birlikte güzeliz. Birlikte eksikliklerimizi kapatabilir, birbirimize yardımcı olabiliriz. Bu yüzden yardım edebileceğimiz ailelere ulaştık. Bu süreçte aileleri tanıma ziyaretleri yaptık. Bu ziyaretlerimize de elimiz boş gitmedik. Gıda yardımlarımızla gittik. Arkadaş ve öğretmenlerimizle beraber gerçekleştirdiğimiz ziyaretler bizde yardımlaşma duygusunu oluşturdu. Bu yardımlar elimizdeki imkânlara şükretmeyi aşıladı. Okulda Kermes düzenledik ve buradan gelen paraları da ailelerimize ulaştırdık. Bu şekilde projemizi amacına ulaştırdık. Birlikte güzeliz dedik ve gerçekten de birlikte güzelleştik. Bizim amacımız ilk adımı atmaktı. Bu projenin başta Diyarbakır olmak üzere bütün Türkiye'de de yaygınlaştırılabileceğini gösterdik. Gerçekten birlikte güzel olmaya çalışırsak olabiliriz. Bu yardım projesini bütün Türkiye'de genişleterek ulaşabileceğimiz ailelere yardım elini uzatabiliriz. Bizim en temel amacımız budur." diye konuştu.  (İLKHA)
 
Bu haber toplam 3643 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA