• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Facebook, tepkilerin ardından Instagram Çocuk uygulamasını askıya aldı
29 Eylül 2021 Çarşamba 09:51

Facebook, tepkilerin ardından "Instagram Çocuk" uygulamasını askıya aldı

​Facebook, çocukları sanal ortamda korumakta başarısız olduğu yönünde aldığı eleştirilerin ardından, 'Instagram Çocuk" uygulamasının başlatılmasını askıya aldı.
ABD'li sosyal ağ şirketi Facebook, bünyesindeki Instagram'da 13 yaşından küçük çocuklara yönelik bir versiyonu olan "Instagram Çocuk" uygulamasındaki çalışmalarını askıya alma kararı aldı.
 
Instagram Başkanı Adam Mosseri, konu hakkında yaptığı açıklamada, böyle bir projeye ihtiyaç olduğuna halen inandıklarını belirterek şimdilik bunu askıya aldıklarını söyledi.
 
Süreç içerisinde ebeveynler, uzmanlar ve siyasilerle görüşeceklerini ifade eden Mosseri, şu anki standart uygulamada ebeveynlerin 13 yaşından büyük çocukların hesaplarını takip etmelerini sağlayacak çeşitli özellikler geliştirmeye devam edeceğini sözlerine ekledi.
 
Facebook daha önce Instagram Çocuk'u geliştirdiği için birçok kesimden bunu "sadece ekonomik çıkar için yaptığı" gerekçesiyle tepki almıştı.
 
The Wall Street Journal gazetesi de 14 Eylül'de, şirket belgelerine atıfta bulunarak, Instagram'ın ergen kızlarda anoreksi gelişimi ve intihar düşüncelerinin ortaya çıkması da dahil olmak üzere zihinsel bozuklukların gelişimine neden olabileceğini bildirmişti.
 
Gazeteye göre, Facebook bu sorunların farkında ancak bunları çözmek için ya hiçbir önlem almadı yada gevşek davrandı. (İLKHA)
Bu haber toplam 951 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA