• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Facebook Instagramın ruh sağlığını bozduğuna dair verileri gizlemiş
15 Eylül 2021 Çarşamba 10:57

Facebook "Instagram'ın ruh sağlığını bozduğuna" dair verileri gizlemiş

​Facebook bünyesindeki Instagram'ın, özellikle genç kızlarda beslenme bozukluğuna ve intihar düşüncelerinin ortaya çıkmasına neden olduğu belirtildi.
The Wall Street Journal gazetesi, Facebook araştırmasının, Instagram'ın zararlarını içeren ve kamuoyundan gizlenen sunum verilerini paylaştı.
 
Geçen yıla ait olduğu belirtilen araştırmaya göre Instagram, özellikle genç kızlarda yeme bozukluğu olarak bilinen "anoreksiya nevroza" ve intihar düşüncelerinin ortaya çıkmasına neden oluyor.
 
Ayrıca Instagram'da gezinmek, 22 yaşın altındaki kızlarda yüzde 40 oranında "yeterince çekici veya zengin olmadıkları için kendilerini aşağılık hissetmelerine" neden oldu.
 
Araştırmada genç kızların yüzde 32'si, "görünüşleri hakkında olumsuz duygular hissettiklerinde Instagram'ın bu duyguları daha arttırdığını" bildirdi.
 
Araştırmaya göre, gençler genellikle kaygı ve depresyondaki artışı Instagram'a bağladılar. İngiltere'deki kullanıcıların yüzde 13'ü, ABD'dekilerin ise yüzde 6'sı Instagram'dan etkilendiklerinden dolayı intihar düşüncesine kapıldığını bildirdi.
 
Facebook, verileri kamuoyundan gizledi
 
Facebook'un geçen yıl bu verilere ulaştığı ancak yayınlamadığı belirtildi.
 
Gazete, Facebook'un bu sorunların farkında olmasına rağmen, sorunları çözmek için çok az adım attığını veya hiç önlem almadığına dikkat çekti.
 
Facebook, uygulamanın gençler üzerindeki olumsuz etkilerini sürekli olarak küçümsedi ve araştırmasını kamuya açık hale getirmedi, Ayrıca araştırmayı isteyen akademisyenler veya kanun koyuculara verileri sunmadı. (İLKHA)
Bu haber toplam 789 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA