• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Et ve Süt Kurumu taklidi satışçılara ceza
28 Mart 2023 Salı 08:56

Et ve Süt Kurumu taklidi satışçılara ceza

Ticaret Bakanlığı, Et ve Süt Kurumunu taklit ettiği tespit edilen 29 işletmeye ceza kesildiğini duyurdu. Bakanlık, 29 işletme için nisan ayında karar vereceğini açıkladı.
Ticaret Bakanlığı, Et ve Süt Kurumunu taklit ettiği tespit edilen 29 işletmeye ceza kesildiğini duyurdu. Bakanlık, 29 işletme için nisan ayında karar vereceğini açıkladı.  
 
Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulundan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
 
"Son dönemde gerek basına yansıyan haberlerde gerekse de Bakanlığımıza ulaşan başvurularda ülkemizde faaliyet gösteren bazı kasap işletmelerinin "Et Balık Kasabı", "Et Balık K.", "Et Balık İl/İlçe Adı" gibi isimlerle iktisadi devlet teşekkülü olan Et ve Süt Kurumu; toplum nezdinde bilinen eski adıyla Et ve Balık Kurumu'nun unvanını ve logosunu taklit eder nitelikte isim ve tanıtım görselleriyle faaliyet gösterdiğinden bahsedilmektedir.
 
Bu kapsamda, Bakanlığımız bünyesinde bulunan Reklam Kurulunca yapılan incelemeler neticesinde, bahse konu işletmeler tarafından gerçekleştirilen tanıtımlarla ilgili olarak, Et ve Süt Kurumunun itibarından haksız yararlanılarak tüketicilerin güveninin kötüye kullanıldığı ve bu nedenle tüketicinin tecrübe ve bilgi eksikliklerinin istismar edildiği gerekçesiyle ilgili işletmelere idari para ve anılan reklamları durdurma cezaları tesis edilmesine karar verilmiştir.
 
Diğer taraftan, Bakanlığımızca konuya ilişkin yapılan inceleme ve araştırmalar kapsamında, ülkemizde muhtelif illerde benzer isim ve logolarla faaliyet yürüten işletmelerin bulunduğuna ilişkin tespitlerle birlikte; 81 il Ticaret İl Müdürlüklerine bulundukları il mülki idare sınırları içerisinde mezkûr duruma ilişkin inceleme ve denetimlerin gerçekleştirilmesi talimatı verilmiştir.
 
Bu kapsamda, Ticaret İl Müdürlükleri ile bulundukları il ve ilçe ekiplerince hali hazırda gerçekleştirilen denetimler neticesinde tüketicilerin güvenini istismar eden ifade ve görsellerle satış ve tanıtım faaliyeti gerçekleştirdiği düşünülen 29 adet işletmeye ilişkin olarak Reklam Kurulu'nun Nisan Ayında yapılacak toplantısında karar verilmesi beklenmektedir.
 
Sonuç olarak, tüketicilerimizi aldatıcı ve yanıltıcı olan söz konusu tanıtımlar Bakanlığımız tarafından yakından takip edilmekte; gerek illerden gelen şikâyet başvuruları ve denetim tutanakları, gerekse basına ve sosyal medya mecralarına yansıyan benzer faaliyetler titizlikle incelenmektedir." (İLKHA) 
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
  • Mide üşütmesine ne iyi gelir?
  • Diz kireçlenmesine karşı öneriler
  • Yağış nedeniyle süt ve peynirde bolluk oluştu
  • Afrika'dan gelen çöl tozu 2 gün etkili olacak
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA