• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Esnafa indirimli toz şeker desteği devam ediyor
20 Mayıs 2022 Cuma 09:35

Esnafa indirimli toz şeker desteği devam ediyor

Gaziantep'te Ramazan Bayramı öncesi kentteki baklavacı, pastaneci ve tatlıcı esnafı için temin edilen 50 kilogram ağırlığındaki indirimli toz şeker dağıtımının ardından ikinci dağıtım yapıldı.
Gaziantep'te baklavacılar başta olmak üzere katmerciler, pastaneciler ve tatlıcılar gibi ürünlerinde toz şeker kullanan sanayiciler ile gıda toptancıları şekere ulaşamamanın yanı sıra artan şeker fiyatlarından dolayı zor durumda kalmış ve esnaf sıkıntılı bir dönem başlamıştı.
 
Gaziantep Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar Tatlıcılar ve Baklavacılar Odası Başkanı Mehmet Abdulkadir Katmerci, esnafın şeker sorunun çözülmesi için şeker fabrikalarının üreticiye destek olması çağrısında bulunmuştu.
 
Yetkililerin yanı sıra aynı zamanda şeker fabrikaları ile irtibat kuran ve esnaf için ucuz fiyatlarda şeker temin edilmesini isteyen Katmerci, Türkiye Şeker Fabrikaları ile yaptığı görüşme sonucu kente esnaf için fabrika satış fiyatından şeker getirmiş ve Ramazan Bayramı öncesi esnafın yüzünü güldürmüştü.
 
Piyasadaki satış fiyatı yaklaşık bin TL olan 50 kilogram ağırlığındaki toz şekerin çuvalını esnaf için 600 TL'den temin eden Katmerci, Ramazan Bayramı öncesi temin edilen bir tır toz şekeri esnafa dağıtmıştı.
 
Esnaf için indirimli toz şeker teminini sürdüren Katmerci, Konya'dan Gaziantep'e ulaştırılan ikinci tırda yer alan toz şekerin dağıtımını yaptı.
 
Şehitkamil Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi (ŞKM) yanındaki boş alanda gerçekleşen dağıtımdan toplamda 31 ton toz şeker, esnafın kapasitesine bağlı 1 ve 3 ton şeklinde dağıtıldı.
 
Dağıtımın ardından açıklama yapan Katmerci, Gaziantep Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar Tatlıcılar ve Baklavacılar Odası olarak esnafa yönelik çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.
 
Ramazan Bayramı öncesinde kentte faaliyet gösteren esnaf için indirimli toz şeker getirdiklerini hatırlatan Katmerci, "Gaziantep Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar Tatlıcılar ve Baklavacılar Odası olarak esnafımızın malzeme fiyatlarının yüksekliğinden dolayı şikâyet taleplerine seyirci kalmayarak esnafımızın ihtiyacı olan şekeri temin edilmesi noktasında yapılan yoğun, meşakkatli ve özverili çabalarımız neticesinde ikinci parti tırımız gelmiştir. Esnafımıza hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, tüm imkanlarımız dahilinde hizmet etmeye devam edeceğiz." dedi. (İLKHA)
Bu haber toplam 318 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Nusaybin'de Ömer Özel İlkokulu ve Neriman Özel KETEM Merkezi açıldı
  • Uluslararası Sempozyum 3 Dilde Oturumlarla Devam Ediyor
  • “Milli Mücadelede Kuvayi Milliye Neyse Hamas da Odur”
  • Mardin'de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA