• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eski İŞKUR binası hırsız ve tinercilerin mekânı oldu.
30 Ekim 2019 Çarşamba 10:26

Eski İŞKUR binası hırsız ve tinercilerin mekânı oldu.

Siirt’te milyarca lira harcanarak inşa edilen eski İŞKUR binası hırsızlar tarafından yağma ve talan edilerek madde bağımlıları ve sarhoşların mekânı haline geldi.
İŞKUR, eleman sayısının artmasıyla birlikte vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek için 2 yıl önce yeni yapılan hizmet binasına geçti. Boşaltılan eski bina ise hırsızlar tarafından yağmalandı ve madde bağımlıları da binayı mesken edindi. Kendi kaderine terk edilirken İŞKUR’un eski binasının devlet kurumuna ait olması ve herhangi bir önlem alınmaması ise mahalle sakinlerinin tepkisine yol açıyor.
 
Yüzlerce kamu kurumuna eleman temin eden İŞKUR’un, boşalttığı binasını koruyacak 2 eleman bırakmadığına tepki gösteren mahalle sakinleri, kendi imkânları ile ilk dönemlere hırsızlara karşı mücadele ettiklerini ama başaramadıklarını ve bu nedenle binanın içinde bulunan klima, kalorifer peteklerinin, pencerelerin ve daha birçok malzemenin hırsızlar tarafından çalındığını ifade ettiler.
 
Hırsızlar tarafından yağma ve talan edilen, madde bağımlıları ve sarhoşların mekânı haline gelen İŞKUR binası ile ilgili birçok kez İŞKUR Müdürüne durumu anlattıklarını ve buna karşın İŞKUR müdürünün hiçbir şey yapmadığını mahalle sakinleri iddia ediyor.
 
Mahalle sakinler, “İŞKUR binası boşaltıldıktan sonra binaya hırsızlar dadandı. Bina içinde bulunan klimaları, pencereleri ve daha birçok eşyayı çaldılar. Bina kullanılamaz hale geldi. Hırsızlar binaya girdiklerinde durumu Yeni Mahalle Karakoluna bildirdik. Polisler hırsızları yakaladı ve onlar hakkında işlem yaptı, ama İŞKUR Müdürü şikâyetçi olmadığı için hırsızlar serbest bırakıldı. Şu anda tinerciler, sarhoşlar binayı mesken edinmiş durumda. Mahalle sakinlerinin hepsi çok tedirgin ve artık korktukları için de polise haber veremiyorlar. Çünkü her seferinde kurum yetkilileri şikâyetçi olmadığı için serbest kalıyorlar. Bu sefer de bizler hedef oluyoruz. Durumu Valiliğe de bildirdik ama bir sonuç çıkmadı.” ifadelerini kullanıyor.
 
İŞKUR binasının boşaltıldığından beri fuhuş yuvasına döndüğünü ifade eden vatandaşlardan Tekin Ekin, komşuların durumdan çok rahatsız olduğunu ve birçok kuruma personel dağıtan bir kurumun kendi binasını korumak için iki bekçiyi dikemediğine dikkat çekti.
 
Tekin, “İçindeki klimaları çaldılar. Camları ve kapılarını kırdılar. Önemli olan bu binanın korunmasıydı, bu bina af edersiniz fuhuş yuvasına döndü. Komşular genelde şikâyetçi, iki de bir polise haber veriyorlar. Buna bir el atılırsa çok iyi olur. Mahalle sakinleri de rahatlayacak. İŞKUR’un elinde dünyanın personeli var ama buraya iki bekçi dikemiyor.” dedi.
 
“Hırsızlar ile ilgili şu anda 8 mahkememiz devam ediyor”
 
İŞKUR binasına giren hırsızların şikâyet edilmediğine ve salıverildiklerine dair iddiaları yanıtlayan İŞKUR Müdürü Ömer Aslan, şu açıklamalarda bulundu,
 
“İŞKUR’un binasına giren hırsızlar ile ilgili şu anda 8 mahkememiz devam ediyor ve 11 Kasım’da bir davamız görülecek. Yakalanan hırsızlar şikâyet ediliyor. Bu bir ulusal meseledir. Ama güvenlik noktasında o binayı koruyabilecek güvenlik elemanına sahip değiliz. İŞKUR binasının bakanlığa devri bitmek üzere ve çok yakın bir zamanda KOSGEB’e devredilecek.” ifadelerini, kullandı. (İLKHA)
 
 
 
Bu haber toplam 572 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
  • Mide üşütmesine ne iyi gelir?
  • Diz kireçlenmesine karşı öneriler
  • Yağış nedeniyle süt ve peynirde bolluk oluştu
  • Afrika'dan gelen çöl tozu 2 gün etkili olacak
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA