• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Esenler’de patates festivaline büyük ilgi
15 Aralık 2021 Çarşamba 09:48

Esenler’de patates festivaline büyük ilgi

​Esenler Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen Esenler Niğde Patates Festivali'nde vatandaşlara patatesten yapılan 10 ton yiyecek ikram edildi. Festivalde patatesli dondurma ve tatlı büyük ilgi gördü.
Esenler Dörtyol Meydanı'nda gerçekleşen "Esenler-Niğde Patates Festivali" ile patatesten yapılmış patso, kumpir, çubukta patates ile mantı, musakka, dolma, köfte, ekmek, çorba, pilav, gözleme, tatlı ve dondurmadan oluşan 51 çeşit lezzet ziyaretçilere sunuldu.
 
Festivale, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Niğde Çiftlik Belediye Başkanı Serkan Güzel, Yıldız Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Dernekler Federasyonu Başkanı Av. Tuğrul Urhan ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
"Lezzetleri tanıtmak görevimizdir"
 
Festival açılışında konuşan Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, "Anadolu'nun burum buram kokan her lezzetini Esenler'de buluşturmak üzere kendimize görev edindik. Geçtiğimiz günlerde Amasya elmasını, daha öncesinde Adıyaman'ın bademini bugün de Niğde’nin patatesiyle bu meydanı buluşturduk. Patates her çocuğun yemeye alıştığı lezzetlerden bir tanesidir. Bizim mutfağımızın vazgeçilmez en kıymetli lezzetlerinden bir tanesidir. Bizim toprağımızın bereketidir. Bu lezzetleri tanıtmak da bizim görevimizdir. Bu açıdan işte biz kentlerimizin hangi sembolleri ve lezzetleriyle tanıtılacağını bu meydanda Esenler halkımızla sohbet ederek buluşturmaya çalışıyoruz. Bu gerçekten anlamlı bir festival oldu." dedi.
 
Niğde Çiftlik Belediye Başkanı Serkan Güzel ise, "Festivalin ilkini Niğde’de yapmıştık. İkincisini burada yapıyoruz. Hem markalaşma hem de ürün çeşitliliğimizi artırmak için yaptığımız festivali desteklediği için Tevfik Göksu'ya ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum." diye konuştu.
 
Patatesli dondurma yoğun ilgi gördü
 
Festival için Niğde'den gelen dondurma ustası Yasin Kürkçü de, "Patates üretiminin merkeziyiz neden dondurması olmasın diye düşündük. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’ndeki Gastronomi Bölümü hocalarıyla görüşerek patates ve elmadan dondurma yaptık. Mor, kırmızı patates ve misket elmasından dondurma üretiyoruz. Patatesi rendeleyip püre haline getiriyoruz. Dondurmamız çok talep görüyor." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
Bu haber toplam 648 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA