• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Erbaş: İnsan haklarının ihlal edildiği bir yer gösterin denilse ilk akla gelen yer Filistin’dir
13 Nisan 2023 Perşembe 07:31

Erbaş: İnsan haklarının ihlal edildiği bir yer gösterin denilse ilk akla gelen yer Filistin’dir

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Danimarka ve İsveç’te Kur’an’a yapılan saldırılara ilişkin, “İnsanların sinir uçlarıyla oynamak barışı ortadan kaldırır, terörü destekler ve bir kaos ortamı oluşturur.” Dedi.
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Danimarka ve İsveç’te Kur’an’a yapılan saldırılara ilişkin, “İnsanların sinir uçlarıyla oynamak barışı ortadan kaldırır, terörü destekler ve bir kaos ortamı oluşturur.” Dedi.
 
Katıldığı bir TV programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erbaş, depremde 350 bin depremzedeyi camilerde misafir ettiklerini söyledi.
 
Kudüs’ün bütün Müslümanlar için mübarek olduğuna işaret eden Erbaş, “Müslümanlar olarak Kudüs’te yaşanan hadiselere anında tepki veriyoruz. Bütün insanlığı orada yapılan zulmün son bulması için harekete geçirme noktasında elimizden gelen gayreti göstermemiz lazım. İnsan haklarının her gün belki de her saat ihlal edildiği dünyada bir yer gösterin denilse, ilk akla gelen Kudüs, Filistin, Gazze’dir. Bütün Müslümanların yüreğinde bu kadar önemli bir yeri olan Mescid-i Aksa gözümüzün önünde Müslümanların darp edildiği, çeşitli şekillerde zulümlerin yapıldığı bir yer olduğu için her zaman yüreğimiz yanıyor. Tepkimizi bir şekilde gösteriyoruz ve göstermeye de devam edeceğiz inşallah.” dedi.
 
Depremlerden sonra yapılan yardımlar ve arama kurtarma çalışmalarına değinen Erbaş, “Ülkemiz gerçekten çok büyük bir ülke ve milletimiz büyük bir millet. Sıkıntılı ve zor zamanlarında devletimizin, ülkemizin, milletimizin yüceliğini daha fazla görüyoruz. ‘Necip milletimiz’ ifadesini boşuna kullanmıyoruz. Dolayısıyla tabii bu yüceliğini inancından alıyor milletimiz ve bizim inancımız İslam. İslam medeniyeti adeta bir kardeşlik ve yardımlaşma medeniyetidir.” ifadesini kullandı.
 
“350 bin depremzede vatandaşımızı camilerde misafir ettik”
 
Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının depremin olduğu ilk andan itibaren depremzedelerin yardıma koştuğunu belirterek, “İlk günlerde hasarsız camileri ve Kur’an kurslarını açıp 350 bin kadar depremzede kardeşimizi buralarda misafir ettik. Deprem bölgesine şu ana kadar 2 bin tıra yakın yardım malzemesini ulaştırdık ve yardımlar devam ediyor.” diye konuştu.
 
 “Bir başkasının değerlerine saldırmak insan hakkı olarak kabul edilemez”
 
Erbaş, Danimarka ve İsveç’te Kur’an-ı Kerim’e yönelik yapılan saldırılara da değinerek, “Bu bir insan hakkı veya bir özgürlük değildir. Yani bir başkasının değerlerine saldırmak insan hakkı olarak kabul edilemez. Öyle olursa herkes birbirinin değerine saldırabilir, hakaret edebilir ve bu dünyada terörü, anarşiyi ortaya çıkarır. İnsanların sinir uçlarıyla oynamak barışı ortadan kaldırır, terörü destekler ve bir kaos ortamı oluşturur.” açıklamalarında bulundu. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA