• Mardin20 °C
  • Diyarbakır16 °C
  • Batman15 °C
  • Şırnak15 °C
  • İstanbul18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Erbaş: İmam-hatip nesli yüce bir inancın ve medeniyetin temsilcisidir
05 Eylül 2022 Pazartesi 08:40

Erbaş: İmam-hatip nesli yüce bir inancın ve medeniyetin temsilcisidir

İmam Hatipler Kurultayında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İmam-Hatiplerin birlik beraberliğin harcı ve kardeşliğin sigortası olduğunu söyledi.
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, ÖNDER İmam Hatipliler Derneğinin Sivas'ta düzenlediği 19'uncu İmam Hatipliler Kurultayı'na katılarak bir konuşma yaptı.
 
Dünya, bölge ve ülke açısından hassas dönemlerden geçtiklerini belirten Erbaş, bu süreçte sosyal, siyasal, iktisadi gelişmelere şahit olduklarını söyledi.  
 
"Bu süreçte özellikle din, inanç ve dindarlıkla ilgili konuların daha çok gündeme geldiğini görüyoruz." diyen Erbaş, şu ifadeleri kullandı:
 
Dolayısıyla imam-hatip neslinin, milletimize, ümmete ve insanlığa hizmet vazifesini, tüm bu gelişmelerin farkında olarak sağduyulu bir yaklaşımla, bilgi, şuur ve ferasetle, çok güçlü ve düzenli şekilde yerine getirmesi hayati önem arz ediyor. Zira imam-hatip nesli yüce bir inancın ve medeniyetin temsilcisidir. Milletimizin birlik-beraberlik harcıdır. Kardeşlik sigortasıdır.
Güzel ahlakın ihyasından merhamet medeniyetinin inşasına kadar her alanda öncü bir nesildir. İmam Hatipler; milletimizin yüreğindeki inancın, mücadele ruhunun, azminin, duasının, umudunun, gelecek heyecanının temsilcisi bir nesildir.
 
Dolayısıyla bugün bizler, imam hatiplere gönül verenlerin nasıl bir nesil için çalıştıklarını iyi anlamak ve o ideali hep canlı tutmak zorundayız. Aziz milletimizin imam hatiplere teveccühünün sebeplerini iyi idrak etmek ve ona göre çalışmak zorundayız.
 
"İmam hatip nesli pek çok zorluklarla karşılaştı"
 
İmam Hatipliler nesli, var olduğu günden beri, milletten aldığı güçle hizmette hiçbir fedakârlıktan geri durmadığını söyleyen Erbaş, "Hepimiz biliyoruz, imam hatip nesli pek çok zorluklarla karşılaştı. Ötekileştirme politikalarına, psikolojik baskılara maruz kaldı. Haklarından mahrum bırakıldı. Medenî cesareti kırılmak istendi. Kendini ispat etmek için daha çok çalışmak zorunda kaldı. Darbeler, muhtıralar, ihanetler nedeniyle ülkemizin zor zamanları, imam hatip nesli için daha zor geçti. Ama imam hatip nesli her zaman, en zor dönemlerde bile vatanına, milletine, devletine ve değerlerine hizmetten geri durmadı." ifadelerini kullandı.
 
"Yeni nesli anlamak, tanımak zorundayız"
 
Erbaş konuşmasının devamında şunları kaydetti: "Her şeyin çok hızlı değiştiği bir zamanda, adeta bir hız çağında yaşadığımızı hepimiz biliyoruz.  1950’lerin nesli, 60-70’lerin nesli; 80’lerden 90’lardan geçelim, 2000’lerin nesli, son birkaç yılın nesline göre 'eski' kalıyor. Nesiller birbirlerini çok hızlı eskitip aşıyor. Yeni nesli anlamak, tanımak zorundayız. Aileden başlayan ahlâk eğitimi, sorumluluk ve sorumluluk şuuru, kitap sevgisi, sağlıklı arkadaş ve dost çevresi gibi alanları yeniden tahkim etmek zorundayız. Hayat boşluk kabul etmez. Bizim dokunamadığımız nesillerin kalbi başkaları tarafından doldurulacak ama bu bazen felaketlere sebep olacaktır. Dolayısıyla bu ülkenin bütün çocuklarına, gençlerine inancını, medeniyetini, tarihini, kültürünü tanıtmak zorundayız. Kendimizi yeni nesle mürebbi kılmak zorundayız.  Bugünkü nesil bizim sorumluluğumuzdur."
 
Diyanet İşleri Başkanlığı olarak; İmam Hatipleri ve ilahiyat fakülteleri ile yapılan işbirliğini ve ortak çalışmaları güçlendirerek devam ettireceklerini vurgulayan Erbaş, "Kur’an kurslarımız, Gençlik Merkezlerimiz, KYK çalışmalarımız, sosyal ve kültürel din hizmeti faaliyetlerimizle bütün gençlerimize ulaşmanın ve onlarla tanışmanın gayreti içindeyiz." dedi.
 
Kurultayın temasının "ahde vefa" olarak belirlenmesini manidar olarak gördüğünü söyleyen Erbaş, "Zira vefa, başta sadakat ve samimiyet olmak üzere tüm ahlaki ilkelerin zeminidir. Vefayı kaybettiğimizde her şeyi kaybederiz. Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’de, kendisine kulluktan anne babaya saygıya, antlaşmalara riayetten yetim malını koruyup gözetmeye kadar birçok konuda vefa hatırlatması yapmakta, hayatlarını ve mücadelelerini anlattığı ve bizlere örnek olarak sunduğu tüm nebilerin en belirgin vasıflarından birinin vefa olduğunu bildirmektedir." şeklinde konuştu. (İLKHA) 
Bu haber toplam 364 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA