• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Erbaş: Çocuklar, toplumun inanç, ahlak, değer ve kültür dünyasının mirasçılarıdır
10 Mayıs 2023 Çarşamba 07:45

Erbaş: Çocuklar, toplumun inanç, ahlak, değer ve kültür dünyasının mirasçılarıdır

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, bir toplumda çocuklara verilen değerin, o toplumun medeniyet ufkunun, gelişmişlik düzeyinin ve gelecek umudunun en temel göstergesi olduğunu belirtti.
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, bir toplumda çocuklara verilen değerin, o toplumun medeniyet ufkunun, gelişmişlik düzeyinin ve gelecek umudunun en temel göstergesi olduğunu belirtti.
 
Türkiye'nin dini içerikli ilk çizgi film kanalı olma özelliği taşıyacak olan TRT Diyanet Çocuk kanalı, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın katıldığı törenle yayın hayatına başladı.
 
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Itri Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen "TRT Diyanet Çocuk Kanalının Açılış Töreni"nde konuşan Başkan Erbaş, "Çocuklarımızın zihin ve gönül dünyalarına güzel katkılar sunacağına inandığım bu kıymetli hizmetin hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum." dedi.
 
Çocukların geleceğe hazırlanması hususunda en büyük rehberin İslam'ın hakikatleri ve Peygamberimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) örnek hayatı olduğuna işaret eden Başkan Erbaş, "Resul-i Ekrem (Sallallahu Aleyhi Vesellem)'in, çocuklara özel bir değer verdiğine, onlarla iletişiminin merkezine sevgi, şefkat ve merhameti yerleştirdiğine şahit oluruz." diye konuştu.
 
"Çocuklar, toplumun inanç, ahlak, değer ve kültür dünyasının mirasçılarıdır"
 
Erbaş, bir toplumda çocuklara verilen değerin, o toplumun medeniyet ufkunun, gelişmişlik düzeyinin ve gelecek umudunun en temel göstergesi olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
 
"Kalpleri ve zihinleriyle berrak bir ayna ve kıymetli bir cevher olan çocuklar, toplumun inanç, ahlak, değer ve kültür dünyasının mirasçılarıdır. Millet ve medeniyet birikiminin geleceğe taşınmasında en büyük etkendir. Bu yüzden medeniyet geleneğimizde çocukların eğitimi, bilhassa din eğitimi üzerinde hassasiyetle durulmuştur. Yaşadıkları çağın şart ve imkanları doğrultusunda onları en ideal şekilde geleceğe hazırlamanın gayreti içerisinde olunmuştur."
 
TRT Diyanet Çocuk kanalının yayın hayatına başlamasının sevinç ve heyecanını yaşadıklarını dile getiren Erbaş, kanalla, İslam dininin inanç, ibadet, ahlak esasları hakkında farkındalık oluşturan, çocukları din ve değerler konusunda aydınlatan, bilgilendiren, bilinçlendiren eğitici yayınlar yapacaklarını söyledi.
 
Erbaş, kanal projesiyle çocukların doğru ve sağlıklı bir dini kimlik inşa etmesine önemli katkılar sunulacağını dile getirerek, "Televizyon yayınlarının çocuklar üzerindeki etkisini belirleyen faktörlerin başında çocuğun izlediği programın türü, içeriği, sunum biçimi ve yayın organının ilke ve hedefleridir. Bu gerçek, dikkate alındığında TRT ile Başkanlığımızı bir arada çalışmaya sevk eden bu projenin önemi daha iyi anlaşılacaktır." ifadelerini kullandı.
 
"Zihin ve gönül dünyalarını güzelleştirecek nitelikli programların üretilmesini önemsiyoruz"
 
TRT Diyanet Çocuk kanalında yapımların ve çizgi filmlerin içerik ve sunum bakımından farklı yaş gruplarının ilgi ve ihtiyaçlarına hitap etmesine ve sahih dini bilgi ve değerlerin doğru bir üslupla verilmesine özen gösterildiğine dikkati çeken Erbaş, "Çocukların bilgi ve becerilerini geliştirecek, zihin ve gönül dünyalarını güzelleştirecek, onlara insani erdem ve değerleri benimsetecek, onurlu, iffetli ve saygın bir hayatın yollarını öğretecek nitelikli programların üretilmesini önemsiyoruz." şeklinde konuştu.
 
"TRT Diyanet Çocuk kanalı çocukların duygu ve düşünce dünyalarına ışık saçan yeni ve tertemiz bir pencere"
 
Erbaş, kanalın insani erdemleri ve ahlaki değerleri öğreten içeriklerle çocukların bedensel, zihinsel ve ruhsal gelişimine olumlu katkılar sağlayacağına vurgu yaparak, sözlerine şöyle devam etti:
 
"Batıl inanç ve düşüncelerin, sapkın akım ve ideolojilerin, yabancı kültürlerin olumsuz etkileri karşısında çocuklarımıza güçlü bir benlik idraki kazandıracak milli, özgün ve kaliteli içerikler üretmenin ve bunları çocuklarımıza izlettirmenin çok önemli olduğunu ifade etmek istiyorum. Kısacası TRT Diyanet Çocuk kanalımız, son derece titiz bir çalışma neticesinde üretilen içerikleriyle bir taraftan çocuklarımızın bilgi ve bilinç düzeylerini artırırken diğer taraftan da duygu ve düşünce dünyalarına ışık saçan yeni ve tertemiz bir penceredir."
 
Kanalın açılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Erbaş, "TRT Diyanet Çocuk kanalımız, başta yarınlara dair umudumuza medar olan çocuklarımız olmak üzere milletimiz ve alem-i İslam için hayırlı olsun." dedi.
(İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA