• Mardin16 °C
  • Diyarbakır17 °C
  • Batman15 °C
  • Şırnak15 °C
  • İstanbul13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Enkazdan kurtarılan depremzede arama kurtarma ekibine katıldı
07 Şubat 2024 Çarşamba 09:12

Enkazdan kurtarılan depremzede arama kurtarma ekibine katıldı

Şanlıurfa’da 40 kişinin hayatını kaybettiği apartmanın enkazından arama kurtarma ekibi tarafından kurtarılan Hayrünnisa İstegün, tekrar görülebilecek afette insanların hayatını kurtarmak için arama kurtarma ekibine katıldığını ifade etti.
Şanlıurfa’da 40 kişinin hayatını kaybettiği apartmanın enkazından arama kurtarma ekibi tarafından kurtarılan Hayrünnisa İstegün, tekrar görülebilecek afette insanların hayatını kurtarmak için arama kurtarma ekibine katıldığını ifade etti.
 
Şanlıurfa’da İpekyol'da bulunan ve 40 kişinin vefat ettiği 6 katlı Osman Ağan Apartmanı’nın enkazından 7 saat sonra yaralı olarak kurtarılan Hayrünnisa İstegün, insanların hayatını kurtarmak için arama kurtarma derneğine katıldı.
 
İstegün, enkaz altında yaşadığı çaresizliği İLKHA muhabirine anlattı.
 
"Bizim için çok zor saatlerdi"
 
Deprem gününü anlatan İstegün, "6 Şubat 2023'de meydana gelen depremde Şanlıurfa'da göçük altında kaldım. Bizim için çok zor saatlerdi. Zifiri karanlıktı, hiçbir yere ulaşamıyorduk. Sadece yardım isteyebiliyorduk. Bir süre sonra yukarıdaki insanların seslerini duymaya başladık. Daha sonra Gökhan abi bizimle iletişime geçti. Kurtarılana kadar bizimle iletişimi koparmadı, sürekli bizimle konuştu. 'Sakin olun, biz buradayız, çıkacaksınız, her şey güzel olacak' gibi teselli verdi. Ailemle beraber çok şükür hayattayız. Bugün burada 7 Kıta'da abilerimle, kahramanlarımla beraber olası bir afete hazır ve nazır bir şekilde bekliyoruz." dedi.
 
"Tekrar görülebilecek afette insanların hayatına dokunmak isterim"
 
Olası bir afette hayat kurtarmak için arama kurtarma ekibine katıldığını söyleyen İstegün, "Gökhan abi ve ekip arkadaşları benim hayatıma dokundular, kahramanım oldular. Birçok insanın hayata tutunmasına neden oldular. Ben böyle bir durum yaşamışken, bu kadar çaresiz kalmışken, bu olayları yaşamışken Allah muhafaza tekrar görülebilecek afette insanların hayatına dokunmak isterim. Onlara yardımcı olmak isterim. İyi ki bu derneği kurdular, iyi ki bu derneğin bir parçasıyım." diye konuştu.
 
"Çöken binalara gidip arama kurtarma çalışmalarına başladık"
 
Hayrünnisa İstegün'ü enkazdan kurtaran 7 Kıta Arama Kurtarma Derneği Genel Başkanı Gökhan Erdem ise 6 Şubat'ı anlatarak "6 Şubat'ta deprem bölgesindeki diğer vatandaşlar gibi ilk etapta o anın şokunu yaşadık. Deprem şokunu üzerimizden attıktan sonra çevre güvenliğini hemen sağlayıp ailemizi güvenli bir yere aldık. Kendimiz o dönemde AFAD gönüllüsüydük. Gelen çağrılar üzerine toplanma alanına gidip çöken binalarda arama kurtarma çalışmalarına başladık." şeklinde konuştu.
 
"Yaşanılan süreç kesinlikle unutulmayacak"
 
Unutmadığı bir anısını paylaşan Erdem, "Yaşanılan süreç kesinlikle unutulmayacak. Şubat ayı takvimlerde ne kadar kısa olsa da tarihte, zihnimizde en uzun acıyı bırakacak ay oldu. Unutamadığım anlardan bir tanesi enkaza müdahale ettiğimiz aileydi. Orada çok şükür 4 kişilik bir aileyi kurtardık. Bugün de o kurtardığımız aileden Nisa kardeşimiz de derneğimizde gönüllü arama kurtarıcısı oldu." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Meteorolojiden çiftçilere "zirai don" uyarısı
  • 19 ilde dolandırıcılara operasyon: 51 gözaltı
  • İzmir'de asayiş uygulaması: 400 gözaltı
  • İçişleri Bakanlığı: Son 10 ayda 469 organize suç örgütü çökertildi
  • İş Yeri Hekimliği sınavı yapıldı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA