• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Engel tanımayan bir başarı hikayesinin adı: Muhammed Dağ
08 Ekim 2021 Cuma 10:36

'Engel' tanımayan bir başarı hikayesinin adı: Muhammed Dağ

Mardin'in Midyat ilçesinde, 13 yaşındaki 8. sınıf öğrencisi Muhammed Dağ, cam kemik hastalığına rağmen 'evde eğitim' ile girdiği devlet bursluluk sınavını azmiyle kazanarak, bir başarı hikayesi yazdı.

Hastalığından dolayı okula gidemeyen öğrencilere yönelik 'Evde Eğitim' uygulaması kapsamında evde eğitim gören, kasları gelişmediği için yürüyemeyen, bu yıl Ortaokul 8'inci sınıfa geçen Muhammed Dağ, yaklaşık 1 milyon 300 bin öğrencinin girdiği Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı'nı kazandı. Devletten liseyi bitirene kadar burs almaya hak kazanan Muhammed Dağ, çok mutlu olduğunu söyledi.

Cumhuriyet Mahallesi'nde yaşayan 10 çocuklu İnşaat işçisi baba Şükrü ve ev hanımı olan anne Halime'nin evladı Muhammed Dağ, hastalığından yürüyemeyen ve uzun süre ayakta kalamadığından dolayı okula gitmeyerek 'evde eğitim' sistemi ile eğitim öğretimine devam etti. Vali Kemal Nehrozoğlu Ortaokulu'na kayıtlı olan Muhammed Dağ, birinci sınıftan bu yana öğretmenlerinin evde verdiği eğitim sayesinde hazırlanıp girdiği Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı'nı kazandı.

Muhammed Dağ, sınavda aldığı 454 puan ile büyük bir başarıya imza atarak, liseyi bitirene kadar devletten burs alma hakkını elde etti. Dağ, sınavı kazanmakla, eğitimi için maddi katkı sağladığını ifade ederek, ev ortamında da rahatlıkla ders işlenebildiğini ve başarılı olunduğunu kaydetti. Midyat İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, beraberinde Vali Kemal Nehrozoğlu Ortaokulu Müdürü Kerim Işık ve Sosyal Bilgiler Öğretmeni İbrahim Halil Kaya ile birlikte Muhammed Dağ'ı evinde ziyaret edip tebrik ederek, çeşitli hediyeler verdi.

"AZMİN GÜZEL BİR ÖRNEĞİ"

Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, ziyarette yaptığım açıklamada, "2021 parasız yatılılık ve bursluluk sınavında başarılı olan Muhammed Dağ kardeşimizi tebrik etmek üzere evlerine geldik. Muhammet Dağ'ın ayrı bir özelliği var, kendisi cam kemik hastası olduğu için okula devam edemiyor evde eğitim görüyor. Evde eğitim gören öğrencilerimiz içerisinde bursluluk kazanan tek öğrencimiz. Biz Muhammed kardeşimizi bu manada hem tebrik etmek hem de başarılarının devamını dilemek anlamında ziyaret ettik. Azmin çok güzel bir örneğini gösterdi. Kısıtlı sayıda ders görmesine rağmen, kısıtlı sürede ders almasına rağmen azimli çalışmasıyla bunu başardı. Kendisini tebrik ediyor, bundan sonraki eğitim hayatında başarılar diliyorum." dedi.

"BİZİM İÇİN GURU KAYNAĞI"

Vali Kemal Nehrozoğlu Ortaokulu Müdürü Kerim Işık da, "Muhammed Dağ'ın bursluluk sınavını kazanması bize şunu gösteriyor; başarılı olmak isteyen engel tanımaz, engel yoktur. Evde eğitim almasına rağmen okula gelen arkadaşlarından daha fazla gayret göstererek bu başarı sağlamış. Bu bizim içinde bir mutluluk, bir gurur meselesi, gurur kaynağı. Kendisini tebrik ediyorum." dedi.

"AİLEMİ MADDİ SIKINTINDAN KURTARMAK İÇİN MOTİVASYON YAPTIM"

Bursluluk sınavını kazanan Muhammed Dağ ise, kendisini evde ziyaret eden müdürleri ve öğretmenine teşekkür ederek, "Benim ailemin maddi sıkıntısı yüzünden böyle maddi imkansızlıklar yaşıyor. Babam tek çalışıyor evde. O yüzden de böyle aileyi maddi sıkıntından biraz olsun kurtarmak için böyle çalıştım, odaklandım, motivasyon yaptım. Sonra hocalarımın desteği sayesinde bu yıl inşallah oldu. Müdürlerim ve öğretmenim evimize geldiği için çok teşekkür ediyorum öncelikle. Ailem çok mutlu oldu benim için. Dediler ki 'bu yıl kitap ihtiyacını karşılarsın' LGS olduğu için" dedi.

1-115.jpg

Bu haber toplam 311 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • MİDYAT HÜDA PAR’DAN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
  • Midyat'ta Hacı Adaylarına Yönelik Eğitim Semineri Verildi
  • MİDYAT’TAKİ MUHTARLAR’DAN AKMERCAN’A ÇIKARMA
  • Çalışan anneye bakıcı desteğinin detayları belli oldu
  • Ahmet Türk, Hayrettin Demir hakkında suç duyurusu yaptı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA