• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
En çevre dostu Akdeniz kenti seçilecek
30 Kasım 2022 Çarşamba 08:29

'En çevre dostu Akdeniz kenti' seçilecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Akdeniz’e kıyısı olan ülkelerin belde, ilçe, il ve büyükşehir belediyelerinin başvurabileceği bir yarışma düzenleneceğini açıkladı.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Akdeniz’e kıyısı olan ülkelerin belde, ilçe, il ve büyükşehir belediyelerinin başvurabileceği bir yarışma  düzenleneceğini açıkladı.
 
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "En çevre dostu Akdeniz kentini seçiyoruz. Bakanlığımızca düzenlenen, Akdeniz’e kıyısı olan ülkelerin belde, ilçe, il ve büyükşehir belediyelerinin başvurabileceği İstanbul Çevre Dostu Şehirler Ödülü için; son başvuru tarihi: 30 Nisan, ödül töreni için ise Aralık 2023" ifadeleri kullanıldı.
 
Türkiye tarafından finanse edilen İstanbul Çevre Dostu Şehirler Ödülü’nün verilmesinin 2013 yılında İstanbul’da gerçekleştirilen Akdeniz’in Deniz Ortamı ve Kıyı Bölgesinin Korunması Barselona Sözleşmesi 18. Taraf Ülkeler Toplantısında (COP 18) kararlaştırıldığı ifade edilen açıklamada,  "Çevre dostu kentler ve kentsel yerleşim planlaması ve inşasına yönelik entegre bir yaklaşım teşvik edilmesi taahhüt edilerek, kentsel planlama konusunda entegre kıyı bölgesi yönetim ilkelerinin uygulanması, çevre kirliliğini azaltma çabaları hakkında yeşil teknolojilerin tanıtılması, insan faaliyetlerinin eko sistem esaslı yönetim politikasına bağlılık yönündeki değerli çabaların kabul edilerek teşvik edilmesi ve kıyı kentlerinin yerel hükümetleri ile işbirliğinin geliştirilmesi kapsamında ‘Çevre Dostu Şehir’ ödülü verilmesi öngörülmüştür." denildi.
 
Açıklamada, ödülün amaçları şöyle sıralandı: "Yerel yetkilileri daha çevre dostu bir geleceğe doğru ilerlemeye teşvik etmek; yerel yönetimlerin diğer şehirlere ilham vermek için rol model olarak hareket etmelerini sağlamak ve şehirlerinde çevrenin kalitesi konusunda farkındalık yaratmak." (İLKHA) 
Bu haber toplam 153 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA