• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Elektrik aboneliği bağlanmayan aileler kışı elektriksiz geçiriyor
04 Şubat 2021 Perşembe 10:27

Elektrik aboneliği bağlanmayan aileler kışı elektriksiz geçiriyor

​Şırnak’ın Silopi ilçesi Yenişehir Mahallesi'nde Olçom ile Yiğit ailelerinin elektrik aboneliğinin, Silopi Belediyesi ile DEDAŞ arasındaki evrak eksikliğinden dolayı bağlanılamaması mağduriyetlere neden oluyor.
Üç ay önce Yenişehir Mahallesindeki yeni evlerine taşınan Olçom ve yiğit aileleri, arazilerinin imar projesi dışında kaldığı gerekçesiyle Dicle EDAŞ’tan abonelik alamıyor.
 
DEDAŞ, Silopi Belediyesine yönlendirdiği ailelerden altyapı hizmetlerinden yararlandığına dair bir resmî belge isterken aileler, gerekli evrakları başvuru yaptıkları halde Silopi Belediyesinden alamadığı için üç aydır kışı elektriksiz geçiriyor.
 
Olaya tepki gösteren aileler, mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.
 
Altyapı hizmetlerinden yararlanmalarına rağmen belediyenin buna dair bir belge vermediğini ifade eden Hüsnü Olçom, "DEDAŞ, elektriğimiz bağlayabilmek için altyapıdan yararlandığımıza dair bir belge istiyor. Belediye de bu belgeyi vermiyor. Suyumuz var, kanalizasyonumuz var, çöplerimizi de topluyorlar. Ama buna dair bir belge vermiyorlar. DEDAŞ da bize sayaçları veremeyeceğini söylüyor. Mağdur durumdayız." dedi.
 
Mağdur aileden İsmail Yiğit, annesinin hasta olması nedeniyle kapısına kilit vurup akrabalarının evine misafirlikte kaldığını söyledi.
 
Elektrik olmadığı için EBA’ya katılamadığını belirten öğrenci Agit Olçom ise, "Elektrik olmadığı için dersimize katılamıyoruz. Dersimizden geri kalıyoruz. Notlarımız sıfır, sınıfta kalacağız. Lütfen kısa zamanda elektriğimiz olsun." şeklinde konuştu.
 
Konu ile ilgili görüştüğümüz Dicle EDAŞ Şırnak İl Müdürlüğü, ailelerinin abonelik başvurusu bulunmadığını ifade ederek, "Silopi Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü kayıtlarına göre, abonelik sözleşmesi için verilen adresin imar planı sınırları dışında kaldığı belirtilmiştir. Belediye tarafından imar çalışmaları devam etmekte olup şu an için belediye tarafından sadece çöp toplama ve şebeke suyu hizmeti verilmektedir." diye konuştu.
 
Silopi Belediyesi ise, Yenişehir Mahallesinde Olçom ile Yiğit ailelerinin evlerinin imar planı dışında olduğu ve evlerinin kaçak yapı durumunda olduğunu belirterek yasal olarak bu belgeyi veremeyeceklerini, DEDAŞ ile mağduriyetin giderilmesi için görüşmelerin devam ettiğini bildirdi. (İLKHA)
Bu haber toplam 1410 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Mardin'de okul cevrelerinde denetimler yeniden başlatıldı
  • Uluslararası Beytülmakdis Sempozyumu Mardin’de Düzenlenecek
  • Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin İlk Meclisi toplandı
  • TAZİYE YEMEKLERİ SORUNU ÇÖZÜM BEKLİYOR
  • Turizmin duayenleri Mardin’de buluşuyor.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA