• Mardin11 °C
  • Diyarbakır9 °C
  • Batman9 °C
  • Şırnak7 °C
  • İstanbul5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eğitime kar engeli (GÜNCELLENİYOR)
05 Şubat 2020 Çarşamba 14:53

Eğitime kar engeli (GÜNCELLENİYOR)

Etkili olan kar ve tipi nedeniyle birçok ilde eğitime bir gün süreyle ara verildi.
Etkili olan kar ve olumsuz hava şartlarından dolayı birçok ilçe ve köylerde okullar tatil edildi. Hayatı olumsuz etkileyen durum sonrası yetkililer eğitime bir gün tatil verilmesini kararlaştırdı. Okulların tatil olduğu il ve ilçeler şöyle;
 
AĞRI
 
Ağrı'da yaşanan kar yağışı ve tipi nedeniyle Doğubayazıt ilçesi hariç diğer ilçelerde eğitime ara verildi.
 
Merkeze bağlı köylerde ve taşımalı eğitime, Taşlıçay ve Hamur ilçelerinde ise taşımalı eğitime ara verilmesinin ardından Patnos, Tutak, Diyadin, Eleşkirt ilçelerinde ise eğitime ara verildi.
 
ERZİNCAN
 
Erzincan genelinde yoğun kar yağışı nedeniyle çarşamba günü okullar bir gün süreyle tatil edildi.
 
Erzincan Valisi Ali Arslantaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Yoğun kar yağışı ve yollarda oluşabilecek buzlanma nedeniyle öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için Erzincan il genelinde 05 Şubat 2020 Çarşamba günü eğitime 1 gün ara verilmiştir." dedi.
 
VAN
 
Van’da yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde yarın için okullar tatil edildi.
 
Van Valiliğinden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde ilk ve orta dereceli okulların yarın (5 Şubat 2020) itibariyle 1 gün süreyle tatil edildiği, engelli ve hamilelerin de idari izinli sayılacağı belirtildi.
 
BİNGÖL
 
Bingöl’ün Karlıova ilçesinde kar ve tipi nedeniyle okulların yarın da tatil edildiği bildirildi.
 
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde kar ve tipi ara ara etkili oluyor. Kar ve tipi nedeniyle bugün eğitimi ara verilen ilçede yarın da okulların tatil edildiği aktarıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçe ve bağlı köylerde tüm okulların yarın tatil edildiğini duyurdu.
 
Öte yandan bölge genelinde kar yağışının etkisini sürdüreceğini öğrenildi.
 
DİYARBAKIR
 
Diyarbakır’ın Kulp etkili olan kar yapışı nedeniyle okullar bir gün tatil edildi. Kulp ilçesinde sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeni ile birçok köy yolu ulaşıma kapandı.
 
Yoğun kar yağışı nedeniyle toplanan İlçe Hıfzısaha Kurulu Kulp ilçe merkezinde ve köylerindeki tüm okullarda 5 Şubat'ta geçerli olmak üzere bir günlük kar tatili kararı aldı.
 
SİİRT
 
Siirt'in Pervari ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar yarıl tatil edildi.
 
Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada, Pervari kent merkezi ve köylerde devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların bir gün süreyle tatil edildiği, aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamilelerin de idari izinli sayılacağını ifade edildi.
 
TUNCELİ
 
Tunceli'nin Ovacık ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların, 5 Şubat'ta (yarın) tatil edildiği bildirildi. Öte yandan yağışların hafta sonuna kadar ara ara devam etmesi beklendiği aktarıldı. (İLKHA)
 
Bu haber toplam 1624 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA