• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eğitimcilerden velilere yarıyıl tatili için tavsiyeler
17 Ocak 2023 Salı 07:57

Eğitimcilerden velilere yarıyıl tatili için tavsiyeler

23 Ocak tarihinde başlayacak olan 15 günlük yarıyıl tatili öncesi öğrenci ve ailelerine tavsiyelerde bulunan Eğitimci Halil Çam, ailelerin, çocuklarını ders yapma konusunda sıkmadan planlı bir şekilde hareket etmesi gerektiğini belirtti.
23 Ocak tarihinde başlayacak olan 15 günlük yarıyıl tatili öncesi öğrenci ve ailelerine tavsiyelerde bulunan Eğitimci Halil Çam, ailelerin, çocuklarını ders yapma konusunda sıkmadan planlı bir şekilde hareket etmesi gerektiğini belirtti.
 
12 Eylül'de başlayan 2021-2022 eğitim ve öğretim sezonunun ilk yarısı, cuma günü sona eriyor. Ülke genelinde milyonlarca öğrenci karne heyecanı yaşayacak.
 
Yarıyıl tatili 23 Ocak Pazartesi başlayıp 3 Şubat Cuma günü tamamlanacak.
 
Yarıyıl tatiline sayılı günler kala uyarılarda bulunan Eğitimci Halil Çam, aileler çocuklara yoğun bir baskı yapıp "ders çalış" diye zorlamaması gerektiğini belirtti.
 
“Aileler ders konusunda çocukları zorlamaması gerekir”
 
Çocukların devamlı boş kalmaması gerektiğini belirten Çam, “Belli bir program dâhilinde iki haftalık tatilde günlük programlar yapılabilir. Program içeriğinde eğlenceli aktiveler kitap okuma, derslerin tekrarı tarzında çalışmalar yapılabilir. Çocuklar dinlenmek istiyorlar. Ailelerden bununla ilgili çocuklara yoğun bir baskı yapıp ders çalış diye zorlamamak gerekiyor. Çünkü bir dönem boyunca yoruldular. Biraz onların dinlenmesi lazımdır. Ders yapmamaları söz konusu değildir.” dedi.
 
“Aileler çocuklarıyla beraber zaman geçirsinler”
 
Çam, “Ekstradan kitap okusunlar, konularını tekrar etsinler ve soru çözsünler. İlköğretime giden çocuklar tatilde günlük kitap okuma yapabilirler. Liseye giden çocuklarımız tatilde test çözebilir. Aileler çocuklarıyla beraber evde zaman geçirsinler. Çünkü çocuklarımız evde tek başına sıkılıyorlar. Çocukları ders yapma konusunda sıkmadan planlı bir şekilde hareket etmeleri gerekiyor. Rastgele olduğu zaman çocuklarda sıkılır.” diye belirtti.
 
“Plana uyduğu sürece verimli geçer”
 
Ailelere çocuklar için planlı bir program konusunda tavsiyesinde bulunan Çam, son olarak şunları söyledi:
 
“Karne gününden sonra ertesi gün plan program yapılabilir. Gün gün günlükler yapılmalıdır. Mesela 'sabah kalktım kahvaltımı yaptım' gibi. Dışarda hava güzelse gezinip gelinebilir. Günlük çocukla birlikte nasıl program yapalım çocuklarla oturalım. Programları 15 günlük periyotta uymaları gerekiyor. Plan uyduğu sürece verimli geçer. Günlük 1-2 saat ders çalıma süresi olabilir. Farklı aktiviteler olabilir. Eğlenceli oyunlar olabilir. Çocuklar dışarıya çıkıp biraz gezsin hava alsın. 15 günlük bir planlama yapılırsa çocuklarda sıkılmaz velilerde sürekli ders çalış derdinden kurtulur.” diye konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA