• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eğitim Bir-Sen: Körfez Çetesinin Filistin davası adına asla söz söyleme hakkı yoktur
18 Eylül 2020 Cuma 07:14

Eğitim Bir-Sen: Körfez Çetesi'nin Filistin davası adına asla söz söyleme hakkı yoktur

​Birleşik Arap Emirlikleri'nin Beyaz Sarayda Siyonist işgal rejimini tanıyan ve normalleşmeyi öngören anlaşmaya imza atmasını Filistin davasına ihanet olarak değerlendiren Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şubesi, söz konusu anlaşmayı sert bir dille kınadı.
Washington'da Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn tarafından imzalanan İhanet Antlaşması münasebetiyle Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şubesi tarafından merkez Yenişehir ilçesi Diyarbakır İl Başkanlığı binasında basın açıklaması düzenlendi.
 
Düzenlenen basın açıklamasını Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ramazan Tekdemir okudu.
 
Filistin'in Müslüman halkların ve ümmetin vazgeçilmez davası olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Tekdemir, Müslüman beldelerdeki ihanet şebekelerine dikkati çekerek "Bugün bir kez daha Müslüman beldelerin başına geçirilmiş hain diktatörlerin bir ihanetini daha ifşa ve telin için buradayız. Her gün yeni bir ihanetleri ile uyandığımız bu satılık ve hain liderlerden Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn diktatörleri dün Beyaz Saray'da müptezel ABD başkanı öncülüğünde terör devleti israili tanıyan ve normalleşmeyi öngören sözüm ona bir anlaşmaya imza attılar." dedi.
 
"Kukla diktatörlerin yapacakları her türlü anlaşma halkımız nezdinde yok hükmündedir"
 
Bu tür ihanet şebekelerinin Filistin davası uğruna söz hakkı olmadığının altını çizen Tekdemir, şu ifadelerini kullandı:
 
Öncelikle Müslüman halkımız şunu bilmeli ki Filistin davası için hiçbir bedel ödemeyen ve hiçbir kaygı taşımamış, İslam beldelerinin başına bela olmuş bu Körfez Çetesi'nin gerek Müslümanlar adına gerekse Filistin davası adına asla söz söyleme hakları yoktur.
İpleri Washington ve tel avivin elinde olan bu kukla diktatörlerin gerek kendi hakları adına gerekse Filistin mücadelesi adına yaptıkları ve yapacakları her türlü anlaşma Müslüman halkımız nezdinde yok hükmündedir ve çöp değerindedir.
 
Tekdemir, "Kurulduğu günden bu yana bu hain ve iş birlikçi kişilerden destek alarak işgal ve ilhakı genişleten terör devleti israilin ve büyük şeytan ABD'nin, raf ömürlerini dolduracakları gün, efendilerinin ipini ilk çekeceği kurbanlar olacaklarını unutmamalıdırlar.
 
Bugüne kadar hiçbir ihanet Filistin direnişini ve mücadelesini sekteye uğratamadığı gibi bugünkü ihanet de sahiplerinin alnında kara bir leke olarak kalmaktan başka bir işe yaramayacaktır." şeklinde konuştu.
 
"Filistin'i tanıyan-koruyan ve kollayan somut adımlar atılmalı"
 
Filistin mücadelesinin seyrini ve başarısını Filistin'e ihanet edenlerin tavrından ziyade Filistin'i sahiplenme iddiasında olan devletlerin tavrı ve tutumunun belirleyeceğine vurgu yapan Tekdemir, başta Türkiye olmak üzere Filistin davasına sahip çıkan ülkelerin acilen bir araya gelmesi gerektiğini belirterek iş ve güç birliği içerisinde yeni stratejiler belirlemeye davet etti.
 
Filistin davasına sahip çıkma iddiasında olan söz konusu ülkelerin artık sözden öte somut ve fiili adımlar atmasının zamanı geldiğini söyleyen Tekdemir, son olarak şunları dile getirdi:
 
"Artık israile savrulan şiddetli sözler Müslüman halkımızı teskin etmiyor. Başta ülkemiz olmak üzere Filistin davasında ittifak eden ülkelerin Filistin'i resmen tanıma ve Gazze'de elçilik açma, Filistin Devleti'ni tanıyan-koruyan ve kollayan bir pozisyon alacak somut adımlar atmasını talep ediyoruz. Bu vesile ile bir kez daha Washington’da Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn tarafından imzalanan 'İhanet Antlaşmasını' ve sahiplerini tel’in ediyor, Müslüman halkımızı, meşru ve makul tepkilerini en üst perdeden ortaya koymaya davet ediyoruz." (İLKHA)
Bu haber toplam 1093 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA