• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eğitim-Bir-Sen: Güvenlik soruşturmasında yüzlerce okul yöneticisi adayımız elendi
21 Eylül 2021 Salı 08:36

Eğitim-Bir-Sen: Güvenlik soruşturmasında yüzlerce okul yöneticisi adayımız elendi

ÖSYM tarafından düzenlenen Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavından yeterli puan alıp sözlü mülakata giren Diyarbakır'daki 168 okul yöneticisi adayı güvenlik soruşturmalarıyla elendi.
Türkiye'de bazı illerde yönetici adaylarına yönelik düzenlenen mülakat, başta Diyarbakır olmak üzere bölgedeki birçok şehirde mağduriyetlere neden oldu.
 
Söz konusu mülakatların arşiv araştırmaları için bir süreç olduğunu belirten adaylar, bu zaman zarfında asıl yapılan işlemin güvenlik soruşturması olduğuna dikkat çektiler.
 
Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkan Yardımcısı Recep Güneş
 
Diyarbakır'da 168 okul yöneticisi adayının güvenlik soruşturmaları gerekçesiyle elenmesine tepki gösteren Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkan Yardımcısı Recep Güneş, "Geçtiğimiz 14 Mart'ta yönetici atama sınavı yapıldı ve 2 Nisan'da sonuçlandı. Kazanan adaylarımız 26-29 Temmuz tarihleri arasında mülakata alındılar. 2 Eylül'de açıklanan mülakat sonuçlarında Diyarbakır'da 168 adayımız güvenlik soruşturmaları nedeniyle elendi ve sendikamıza konuyla ilgili yoğun şikayetler gelmeye başladı. Bunların birçoğu kendi üyelerimiz ve hayatları boyunca hiçbir şekilde güvenlik sorunu yaşamamış kişiler." dedi.
 
"Güvenlik soruşturmalarının sağlıklı sonuçlar doğurmadığını biliyoruz"
 
Güneş, "Yaptığımız incelemelerde Diyarbakır'da 168 adayımızın elendiğini, güvenlik soruşturmalarının Türkiye genelinde toplamda 10-15 ilde yapıldığını ve diğer illerde böyle bir uygulamanın olmadığını öğrendik. Güvenlik soruşturmalarının sağlıklı sonuçlar doğurmadığını da biliyoruz. Şikayetleri değerlendirdiğimizde güvenlik soruşturmalarının kişinin kendisiyle alakalı değil de aile veya akrabalarıyla alakalı olduğunu öğrendik." ifadelerini kullandı.
 
Güvenlik soruşturmalarının oluşturduğu olumsuzluklara da dikkati çeken Güneş, "Bizler sendika olarak güvenlik soruşturmalarının sağlıklı sonuçlar vermediğini, öğretmenler odasında adayları şüpheli duruma düşürdüğünü hatta aile yapılarına zarar verdiğine şahit olduk." şeklinde konuştu.
 
"Bir an önce güvenlik soruşturmalarının sonlandırılması gerekmektedir"
 
Konuyu İl Milli Eğitim ve Bakanlıkla paylaştıklarında taraflarına verilen cevabın, adayların mülakatta elendiği yönünde olduğunu belirten Güneş, "Fakat bunun kesinlikle mülakatla alakasının olmadığını ve güvenlik soruşturmalarının bir neticesi olduğunu çok iyi bilmekteyiz. Bir an önce güvenlik soruşturmalarının sonlandırılması gerekmektedir." dedi.
 
EKYS'de başarılı oldukları halde Diyarbakır'da 168, Muğla'da 35, Kütahya'da 5, Batman'da 36 yönetici adayının yanı sıra İzmir, Adıyaman, Bitlis ve Hakkâri gibi birçok ilde güvenlik soruşturması gerekçesiyle yüzlerce adayın düzenlenen mülakatla elendiği öğrenildi. (İLKHA)
Bu haber toplam 243 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA