• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Drone ve İHAlarla aranan kayıp çocuk ağaçlık alanda bulundu
23 Temmuz 2020 Perşembe 08:34

Drone ve İHA'larla aranan kayıp çocuk ağaçlık alanda bulundu

Siirt'te evinin önünde oynadığı sırada ortalıktan kaybolan 3 yaşındaki kız çocuğu, Drone ve İHA'larla havadan destek alınarak yapılan arama çalışmaları sonucu ağaçlık alanda bulundu.
Olay, Siirt'in Eruh ilçesi Görendoruk köyünde meydana geldi.
 
Edinilen bilgiye göre, 3 yaşındaki Pınar Ertaş, dün evlerinin önünde oynadığı sırada bir anda gözden kayboldu. Kendisinden haber alamayan ailesi, durumu jandarmaya bildirdi.
 
Bir gün süren arama çalışmalarının ardından minik kız ağaçlık alanda bulundu. Minik kızın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, jandarma olayla ilgili inceleme başlattı.
 
Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada, "Olayın öğrenilmesini müteakip, Görendoruk Jandarma Komutanlığı tarafından derhal bir JİG timi ve 2 GK timi gönderilmiş ve arama çalışmalarına başlanmıştır. Detaylı ve kapsamlı arama icra etmek maksadıyla Siirt İl Jandarma Komutanlığı tarafından iz takip köpeği bölgeye sevk edilmiştir. Görevlendirilen unsurlar karadan arama faaliyeti icra ederken İHA ve Drone ile havadan aramalara destek verilmiştir. Büyük bir titizlikle yürütülen arama faaliyeti sonucunda kayıp kız çocuğumuz 22 Temmuz 2020 günü sabah saatlerinde sağlıklı olarak köyün yaklaşık bir kilometre güneybatısında yer alan Makalibili Tepesi bölgesindeki meşelik arazide bulunarak ailesine teslim edilmiştir." denildi. (İLKHA)
Bu haber toplam 3747 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA