• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Dr. Yavuz Selim Sılay’dan piknikçilere uyarı
01 Haziran 2023 Perşembe 07:47

Dr. Yavuz Selim Sılay’dan piknikçilere uyarı

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte mesire ve piknik alanlarında piknik yapmak isteyen vatandaşlara uyarıda bulunan Sağlık-Der Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Yavuz Selim Sılay, çevreye karşı sorumluluklarımızın olduğunu hatırlattı.
Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte mesire ve piknik alanlarında piknik yapmak isteyen vatandaşlara uyarıda bulunan Sağlık-Der Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Yavuz Selim Sılay, çevreye karşı sorumluluklarımızın olduğunu hatırlattı.
 
Havaların ısınmasıyla birlikte mesire ve piknik alanlarında pikniğe gitmek isteyenlere hatırlatmalarda bulunan Sağlık Mensupları Dayanışma Toplum Sağlığı ve Çevreyi Koruma Derneği (Sağlık-Der) Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Yavuz Selim Sılay, mangal ateşinin düzgün bir şekilde söndürülmesi gerektiğini, aksi halde rüzgârın da etkisi ile oluşacak bir kıvılcımın telafisinin imkânsız sonuçlar doğurabileceğini vurguladı.
 
Piknik yapılırken insanların dikkat etmesi gereken hususlar hakkında bilgi veren Sılay, "Mangal ve sigara dumanından uzak bir alan seçilmesi lazım. Küf maruziyeti denen bir problem var. Bunun önlenmesi için piknik alanının özellikle aşırı gölgelik ve çürümüş yerlerde yapılmaması çok önemlidir. Yeşil alanlara gitmeden önce bazı koruyucu ilaçlar var bunları değerlendirmenizi isterim." dedi.
 
Sılay, piknik alanında özellikle çocuklarla ilgili de, "Çocuklarımız heyecanla piknik ortamlarına gelmiş oluyor. Hemen oynamak istiyorlar ama yemek yer yemez aşırı harekete girmemelerinde fayda var. Aşırı aktiviteler onlara bazı sıkıntılar yaşatabilir.” şeklinde uyarılarda bulundu.
 
 
"Ormanda ve orman içerisinden geçen yollarda sigara içmeyelim"
 
Devamında Sılay, şunları aktardı:
 
"Piknik zamanında dikkat etmeniz gereken çok önemli konular var. Hepimiz çevreye duyarlı insanlarız. Allah-u Teâlâ’nın yarattığı bu güzel ortamı en güzel şekilde kullanmamız lazım. Yangına sebep olmamamız lazım. Yangınlara karşı özellikle ormanlarda ateş yakmamak çok önemli. Başta cam olmak üzere lütfen ormanlara çöp atmayalım. Ormanda ve orman içerisinden geçen yollarda sigara içmeyelim. Düşük voltajlı ekipmanları kullanalım. Yüksek voltajlarda problem çıkabiliyor. Eşref-i mahlukat olarak çevreden hepimiz sorumluyuz."
 
Piknik alanlarında giyim kuşam ve hareketlerimizle insanları rahatsız etmeyecek şekilde davranılması gerektiğini ifade eden Sılay, "Piknik alanlarda genel bir ortamdayız. Başka insanların varlığı önemli ve bunlara karşı ahlaki sorumluluklarımız var. Bizler çevreden de sorumlu insanlarız. İnsanların saygı ortamına girmeyecek şekilde olmamız lazım." ifadelerine yer verdi.
 
Kenelere karşı da uyaran Sılay, "Özellikle piknik alanlarında kenelerin bulunabileceği ortamlarda uzun kollu ve bacakları kapatacak kıyafetler giymek lazım. Çevre kirliliği aslında en büyük problemlerimizden biri. O ortamda insan olarak zihnimiz kirlendiği için çevreyi de kirletiyoruz. Kainatta yaratılan her bir varlığın şüphesiz bir yaratılış gayesi var. Bunun mükemmel bir denge içinde olduğunu biliyoruz. İnsanoğlunun çevreye olan ilişkileri çok önemlidir. Bu bir referans o açıdan baktığımızda 21. yüzyılda modern artık ben merkezli müsrif, duyarsız bir insan tipi ortaya çıkmış. Biz bunun tam tersine tabi ki adaletle hak ve sorumluluk içerisinde Allah-u Teâlâ ile ilişkimiz olduğu gibi çevreyle de ilişki kurmamız lazım." dedi. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
  • Mide üşütmesine ne iyi gelir?
  • Diz kireçlenmesine karşı öneriler
  • Yağış nedeniyle süt ve peynirde bolluk oluştu
  • Afrika'dan gelen çöl tozu 2 gün etkili olacak
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA