• Mardin20 °C
  • Diyarbakır16 °C
  • Batman15 °C
  • Şırnak15 °C
  • İstanbul18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Dr. SHIRLI ENDER BÜYÜKBAY’IN KALEMİNDEN FARKLI BİR PANDEMİ SERÜVENİ
25 Ocak 2021 Pazartesi 09:55

Dr. SHIRLI ENDER BÜYÜKBAY’IN KALEMİNDEN FARKLI BİR PANDEMİ SERÜVENİ

#SeninİçinEvimdeydim, Barcelona’dan Shirli, Dr. Shirli Ender Büyükbay’ın İspanya Barselona’da yaşadığı Covid-19 Pandemi’sini anlattığı bir eser.
Yazar tüm dünyanın aynı anda evlerine kapandığı, belirsizlik ve umutla bekleyiş sürecini çok özgün bir anlatı halinde okurla paylaşıyor. Sosyal medyada günbegün paylaştığı yazılarını çevresinden gelen yorumlarla kitaplaştırmaya karar veren Shirli Ender Büyükbay, insanlığın dönüşümünü, doğanın bizlere söylemek istediklerini kendi içsel serüveniyle birleştiriyor.
 
“Belki de bu virüs insanlığa insanlığını yeniden hatırlatma işlevi olarak başımıza geldi... Kim bilir? Şu kesin ki hayatımız ve bundan etkilenen herkesin yaşama bakış tarzı bambaşkalaşacak.”
 
Herkese Ait Bir Deneyim…
 
Okurla keyifli bir sohbet edercesine, mizah ve hüzünle dolu bir anlatıma sahip olan #SeninİçinEvimdeydim, Barcelona’dan Shirli; bu sürecin aslında benzerlikleri olduğu kadar herkesin kendi içsel dönüşümü için de biricik olduğunun altını çiziyor. Covid-19 sürecinde tüm insanlığın yaşadığı belirsizlik ve endişe dolu günleri, yer yer değişen ruh halini olumlu bir bakış açısıyla ve cesurca okura “içini dökerek” anlatan kitapta, mesafe ne olursa olsun aynı duyguların paylaşıldığını görmenin ve ne kadar izole olunsa da yalnızlığın sadece zihnin oyunu olduğu vurgusu yer alıyor. Yazarın pozitif farkındalık ve mindfulness konularındaki birikimi, okura hayata dair olumlu bazı ipuçları vermeyi de satır aralarında sürdürüyor.
 
Sistematik değerlendirme süreçlerinin yanı sıra, liderlik, yetenek yönetimi, performans yönetimi, örgütsel davranış (endüstri psikolojisi), pozitif psikoloji, duygusal zekâ (EI), farkındalık, nörobilim, iş-yaşam dengesi / entegrasyonu, koçluk ve mentorluk alanlarında uzman olan Dr. Shirli Ender Büyükbay; şu anda akademik araştırma, akademik makale incelemesi, blog yazımı ve gönüllü koçluk ve mentorluk görevlerini sürdürmekte ve üniversitede yarı zamanlı ders vermektedir. Çalışanların iyi olma halinin çalışan performansı üzerindeki etkisini vurgulamak için doktora tezini “Yeni Bir Çalışan Esenliği Modeli Önerisi: Çalışan Bütünlüğü” başlığı ile tamamladı. www.mindthepositive.com adresinde bu konudaki birikimlerini paylaşmaktadır. Yazardan Direkt Yayınevi’nden yayımlanan eser, hafızalardan kolay kolay silinmeyecek 2020 yılının bambaşka bir anlatısı olarak okurla buluşuyor.
Bu haber toplam 392 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA