• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Dönerciyle diyaloğu tepki çeken Denizli Valisi Atikten açıklama
19 Ekim 2020 Pazartesi 06:21

Dönerciyle diyaloğu tepki çeken Denizli Valisi Atik'ten açıklama

Denizli Valisi Ali Fuat Atik, kentte Covid-19 denetimleri esnasında bir esnafla kurduğu diyalogun kırıcı olduğunu belirterek özür diledi.
Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Coronavirus (Covid-19) denetimleri kapsamında uğradığı bir dönerciye verdiği selamın ardından dönercinin karşılık verip işine devam etmesi ilginç karşılanmıştı. Vali Atik, kendisini tanımayan dönercinin bu tavrına karşılık işletme sahibini çağırdı ve yanındaki memurlara işyerinin "faaliyetten men" edilmesi talimatını verdi.
 
O anlara ait görüntülerin sosyal medyaya yayınlanmasının ardından birçok kişi Vali Atik'e tepki göstermişti.
 
Vali Atik, söz konusu tepkilerin ardından yazılı bir açıklama yaparak üslubunun yanlış olduğunu belirtti ve özür diledi.
 
Covid-19 mücadele kapsamında bir işletmenin çalışanıyla yaşanmış olan diyalogun herkes gibi kendisini de üzdüğünü belirten Atik, "Bugüne kadar birçok denetime katıldık. Vatandaşlarımızla bir araya gelerek onların dertlerini dinledik ve onlarla hemhal olduk. Ülkemizin ve devletimizin salgına karşı nasıl bir mücadele verdiğini uygun bir lisan-ı hal ile izah etmeye çalıştık. Nitekim devlet sorumluluğu da bunu gerektirir. Bahse konu esnafımız ile yaşanan diyalogdaki görüntüler tüm ayrıntılarıyla incelendiğinde, ziyaretim esnasındaki görüntülerin tamamı izlendiğinde, konunun teferruatı ve süreçteki hassasiyetimiz, vatandaşımızın sağlığını koruma anlayışımız daha net anlaşılacaktır. Bundan sonra da salgından korunma kurallarına uyma noktasında davetimizi yinelemeye devam edeceğiz." dedi.
 
Atik, "Gün boyu yapılan denetimin getirmiş olduğu yorgunlukla işletme çalışanı ile yaşanan diyalogda şahsımın yaklaşımı, üslubum ve kullandığım ifadenin gönül kırıcı bir yaklaşım içermesi hakikaten şahsımı da üzdü. Bu sebeple vatandaşlarımızdan bu tutum ve yaklaşımım sebebiyle özür diliyorum.  İşletmemiz vatandaşımıza hizmet vermeye devam edecek ve inşallah yaşanan bu üzücü görüntüyü, işletmemizi ziyaret ederek nezaket ve tevazuuyla telafi edeceğiz. Bizler milletimiz için varız ve bu milletin hizmetkârıyız. Devlet, millet için vardır. Umuyor ve diliyorum ki birlik ve beraberlik içerisinde daha sakin, daha duyarlı, daha vakur bir duruşla bu süreci hep birlikte atlatacağız. İnanıyorum ki salgınla mücadeleyi milletimiz kazanacak, en kısa sürede bu topraklardan korona virüs illetini hep birlikte yeneceğiz. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunuyorum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
Bu haber toplam 423 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
  • Mide üşütmesine ne iyi gelir?
  • Diz kireçlenmesine karşı öneriler
  • Yağış nedeniyle süt ve peynirde bolluk oluştu
  • Afrika'dan gelen çöl tozu 2 gün etkili olacak
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA