• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Diyarbakırlı evlenecek çift, tüm düğün gelirini Gazzeye bağışladı
27 Kasım 2023 Pazartesi 09:22

Diyarbakırlı evlenecek çift, tüm düğün gelirini Gazze'ye bağışladı

Diyarbakır'da düğünlerini yapacak olan Avcı ve Kökten aileleri, Filistin'de yaşanan drama sessiz kalamayarak tüm düğün gelirini Gazze'ye bağışlama kararı alarak düğün merasimlerini gerçekleştirdi.
Diyarbakır'da düğünlerini yapacak olan Avcı ve Kökten aileleri, Filistin'de yaşanan drama sessiz kalamayarak tüm düğün gelirini Gazze'ye bağışlama kararı alarak düğün merasimlerini gerçekleştirdi.
 
İşgal rejiminin 49 gün boyunca aralıksız sürdürdüğü bombardımanlarda 13 binin üzerinde sivil katledilirken yapılan bu vahşete dünyanın dört bir yanından gelen tepkilerle beraber Gazze'ye destek çağrıları da artıyor.
 
Gazze'deki drama toplumun işçisinden esnafına, sağlıkçısından eğitimcisine, küçüğünden büyüğüne kadar her kesiminden yardım çağrıları ve destekleri gelmeye devam ediyor.
 
Diyarbakır'da evlenecek olan Avcı ve Kökten ailelerinin gelin ve damadı, Filistin'de katledilen Müslümanların taziyelerinden dolayı düğün merasimini müzikli yapmak yerine mevlitli yaptı, tüm düğün gelirini de Gazze'ye bağışlayacaklarını düğün salonu girişine astıkları afişle duyurdu.
 
Bu duyarlı ve anlamlı bağışları hakkında konuşan damat Hüseyin Avcı, bu yardımlaşma örneğini Müslüman kardeşliğinin gerekliliği olarak yaptıklarını dile getirdi.
 
"Aldığımız kararla düğünümüzün gelirini Umut Kervanı aracılığıyla Filistinli kardeşlerimize bağışlamak istedik"
 
Filistin'de yaşanan eziyet ve zulümlere dikkat çeken Avcı, "Siyonist katil israilin yıllardan beridir Filistin halkına yapmış olduğu eziyet ve zulümleri tüm dünya görüyor, 7 ekim sabahına kadar özellikle İslam ülkeleri buna sessiz kalıyordu. 7 ekim sabahı Kassam mücahidlerinin başlattığı büyük bir kıyamla siyonist cepheyi adeta çökertti ve şaşkına uğrattı." dedi.
 
Siyonist çete yıllarca Filistin'e yapmış olduğu baskı ve zulümlerini devam ettirmekle yetinmeyip genç, yaşlı, çocuk demeden tarihin en barbar ve vahşice katliamını gerçekleştirdiğini ifade eden Avcı, "Allah Rasulü, 'Müminler, birbirlerini sevmede, birbirlerine merhamet ve şefkat göstermede, tıpkı bir organı rahatsızlandığında diğer organları da uykusuzluk ve yüksek ateşle bu acıyı paylaşan bir bedene benzer.' diye buyurmaktadır. Bizlerde Müslümanız, iman etmişiz ve Allah Resulü'nü kendimize peygamber olarak kabul etmiş olduğumuzdan iki aile olarak almış olduğumuz kararla düğünümüzün gelirini Umut Kervanı aracılığıyla Filistinli kardeşlerimize bağışlamak istedik." ifadelerini kullandı.
 
"Orada kardeşlerimiz eziyet ve zulüm görürken burada eğlenmeyi kendimize uygun bulmadık"
 
Avcı, "Peygamberimizin de ifade ettiği gibi tüm hedefi ve maksadı dünya için olup sabahlayan kimsenin Allah nezdinde bir değeri yoktur. Orada kardeşlerimiz eziyet ve zulüm görürken burada eğlenmeyi kendimize uygun bulmadık." şeklinde konuştu.
 
Mazlum Filistin halkının çekmiş olduğu bu sıkıntıların Peygamberimizin "Müslümanların derdiyle dertlenmeyen onlardan değildir" hadisini hatırlattığını sözlerine ekleyen Avcı, "Bizler de Müslüman olduğumuz için kardeşlerimizin yanında olma amacıyla iki aile olarak böyle bir karar aldık. Allah-u Teala bizleri Filistin'deki kardeşlerimizin mücadelesinden mahrum bırakmasın, Mescid-i Aksa'nın özgür olduğu günleri görmeyi nasip etsin." şeklinde konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA