• Mardin11 °C
  • Diyarbakır9 °C
  • Batman9 °C
  • Şırnak7 °C
  • İstanbul5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Diyarbakır’ın inanç destinasyonu Eğil’de çevre düzenleme çalışmaları sürüyor
05 Ağustos 2021 Perşembe 10:14

Diyarbakır’ın inanç destinasyonu Eğil’de çevre düzenleme çalışmaları sürüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin Eğil ilçesinde Asur Kalesi ile Peygamber Kabirlerini birbirine bağlayan çevre düzenleme projesinde çalışmalar devam ediyor.
 
Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi ve kültürel öneme sahip mekânlarının turizme kazandırılarak işlevsel hale getirilmesi amacıyla yatırımlarına devam ediyor.
 
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine bağlı Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, Diyarbakır’ın inanç destinasyonu Eğil ilçesindeki, Peygamber Kabirleri ile UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alınması için girişimde bulunulan Asur Kalesi ve Kral Mezarlarını birbirine bağlamak için yaptığı yürüyüş yolunda çalışmalarını hızlandırdı.
 
Ekipler, yerli ve yabancı turistlerin alanı daha rahat ziyaret edebilmelerini sağlamak için 5 bin metrekare alan içerisine 1,8 kilometre uzunluğunda, zeminin ahşap travers ve kiremit irmiğinin kullanılan yürüyüş yolunun yüzde 65’ini tamamladı.
 
Ziyaretçilerin dinlenmesi için belirlenen alanlara yerleştirilecek kamelya ile oturma bankları içinde zemin düzeltme çalışmalarını sürdüren ekipler, tüm çalışmaları işin tamamlanacağı tarihten ortalama 45 gün önce bitirip vatandaşların hizmetine sunmayı hedefliyor. (İLKHA)
 
Bu haber toplam 230 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA