• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Diyarbakırda seçim güvenlik toplantısı düzenlendi
15 Mart 2023 Çarşamba 08:50

Diyarbakır'da seçim güvenlik toplantısı düzenlendi

Diyarbakır’da, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy’un başkanlığında, 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilleri Genel Seçimleri için ‘Seçim bölge güvenlik toplantısı’ düzenlendi.
Diyarbakır’da, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy’un başkanlığında, 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilleri Genel Seçimleri için  ‘Seçim bölge güvenlik toplantısı’ düzenlendi.
 
Bir otelin toplantı salonunda düzenlenen programa 11 ili valisi, emniyet müdürü ve il jandarma komutanı katıldı.
 
Toplantıda konuşan İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Bakanlık olarak görevlerinin, vatandaşın özgür iradesini sağlıklı bir şekilde, herhangi bir aksiliğe veya güvenlik zafiyetine meydan vermeden sandığa yansıtabileceği ortamı temin etmek olduğunu söyledi.
 
Bakanlık olarak seçim güvenliğini üç noktada ele aldıklarını belirten Ersoy, "Birincisi kampanya ve propaganda döneminin güvenliği ikinci kısım oy verme, seçim günü güvenliği ve üçüncü kısım ise seçim günü akşamı oy sayımının güvenliği, sonuçların, listelerin, bütün evrak ve oy pusulalarının ilgili yerlere sağlıklı ve seçim hukukuna uygun bir şekilde iletilmesidir." dedi.
 
Ersoy, "Kampanya döneminde basına açık ve kapalı toplantılarda güvenlik tedbirlerini alırken, bir üçüncü göz kullanacağız. Yani alınan tedbirleri dışarıdan izleyecek, kontrol edecek birimler oluşturacağız. Seçim kampanyalarında 18 yaşından küçüklerin seçim broşürü, seçim materyali, afiş gibi şeylerin dağıtmasına izin vermeyeceğiz. Bu çalışmalarda kişiler bazen aşırı tepkiler gösterebiliyor, gerginlikler yaşanabiliyor. Mahallenin küçük çocuklarının ellerine siyasi parti broşürleri tutuşturup onları tanımadıkları insanların önüne, evine, kapısına yollamak, çocuklarımız açısından bir risk içeriyor. Dolayısıyla çocuklarımızı koruma adına uygulamayı böyle yapmamız gerekiyor." diye ekledi.
 
Ersoy, seçimde zorunlu haller dışında personellerin izinlerinin kaldırılacağını, 601 bin 251 personelin görev yapacağını ifade etti.
 
Bunun yanı sıra güvenlik tedbirlerine yardımcı olmak amacıyla helikopter, İHA, İKU, uçak, dron gibi bütün hava unsurları, gemi ve botlar, muhabere araçları ve TOMA’ların da göreve hazır olacağını ifade eden Ersoy, "GAMER merkezlerimiz, jandarma istihbarat ve emniyet istihbarat birimlerimiz, bütün güvenlik kamera sistemlerimizle entegre şekilde bu süreçte yer alacaklardır. Gerek hassas kişi ve yerlerin korunması, gerek enerji altyapısına dair önem arz eden yerlerin korunması gerek kampanya dönemindeki güvenlik konularında gerekse olası provokatif eylemlere ilişkin ilgili bütün birimlerimiz ve personelimiz, tam kapasite ile görevi başında olacaklardır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA