• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Diyarbakır’da “Ersin Tatar Parkı” açıldı
24 Kasım 2022 Perşembe 07:59

Diyarbakır’da “Ersin Tatar Parkı” açıldı

Bağlar Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan “Kıbrıs Barış Anıtı” ve “Ersin Tatar Parkı” projesi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın da katıldığı park, törenle açıldı.
Bağlar Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan “Kıbrıs Barış Anıtı” ve “Ersin Tatar Parkı” projesi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın da katıldığı park, törenle açıldı.
 
1974 Kıbrıs Barış Harekatı’na katılan Diyarbakırlı şehit ve gazilerin anısına yaptırılan “Kıbrıs Barış Anıtı” ve “Ersin Tatar Parkı” Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde hayata geçirildi.
 
Bağcılar Mahallesi Havaalanı güzergahında 35 bin metrekarelik bir alanda yeşil alan ve sosyal donatı bölümleri inşa edilerek Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın ismi verilen çok amaçlı park projesinde yaptırılan anıtta Diyarbakırlı Kıbrıs şehitleri Mahmut Pınar, Ahmet Akbaş, Mustafa Bingöl ve Mehmet Döndü’nün isimleri yazıldı.
 
 
Parkın açılışına; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, Ak Parti Diyarbakır Milletvekilleri ve Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu katıldı.
 
Açılış konuşmasını yapan Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, “1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nın Diyarbakırlılar için de ayrı bir öneme sahiptir. Birçok hemşerimiz bu harekâta katılıp Kıbrıs Türk halkının uğramış olduğu mezalime karşı cephede dimdik mücadele vermiştir. Hepsini minnetle yad ediyorum. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile kardeşlik bağlarımızı pekiştirmek ve ölümsüzleştirmek amacıyla bugün açılışını yapacağımız bu anlamlı ve nezih projeyi hayata geçirmek istedik.” İfadelerini kullandı.
 
Parkın açılışında bir konuşma yapan Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, “İlimizde her sektörde çok önemli hizmetler yerine getiriliyor. Eğitimden sağlığa altyapıdan üstyapıya kültürden ekonomiye her alanda hakikaten hem genel idare hizmetleri açısından önemli hizmetler yerine getiriliyor hem de yerel hizmetler açısından çok önemli icraatlar vatandaşlarımızla buluşuyor. Bu anlamda parklar, bahçeler, yollar, su, kanalizasyon gibi hizmetler vatandaşlarımızla buluştu.
 
Kıbrıs Barış Anıtı ve Ersin Tatar Parkı projesinin açılışına katılan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “bir yıl önce buraya yaptığım ziyarette Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu ‘burada bir park yapacağız, bu parkada Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanını olarak senin adını vereceğiz’ şeklindeki ifadesinden sonra bir yıl bile sürmeyen beni bu parkın açılışı için davet ettiklerinde gerçekten yüreğimde ne kadar sevgi ve coşkuyu hissettiğimi kelimelerle sizlere anlatamam. Benim için büyük bir onur ve büyük bir haysiyettir. Şahsım ve halkım adına teşekkür ediyorum.
 
Program, açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından sona erdi. (İLKHA)
Bu haber toplam 201 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Nusaybin'de Ömer Özel İlkokulu ve Neriman Özel KETEM Merkezi açıldı
  • Uluslararası Sempozyum 3 Dilde Oturumlarla Devam Ediyor
  • “Milli Mücadelede Kuvayi Milliye Neyse Hamas da Odur”
  • Mardin'de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA