• Mardin30 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman22 °C
  • Şırnak21 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Diyarbakırda 25 bin kişi siyer yarışmasına katılıyor
12 Şubat 2024 Pazartesi 10:59

Diyarbakır'da 25 bin kişi siyer yarışmasına katılıyor

Peygamber Sevdalıları Vakfının "O'nu Oku O'nu Yaşa" temasıyla Türkiye geneli düzenlediği Siyer Yarışmasına Diyarbakır'dan yaklaşık 25 bin kişi katıldı.
Peygamber Sevdalıları Vakfının "O'nu Oku O'nu Yaşa" temasıyla Türkiye geneli düzenlediği Siyer Yarışmasına Diyarbakır'dan yaklaşık 25 bin kişi katıldı.
 
Her sene "Kaybedeni olmayan" sloganıyla Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "O'nu Oku O'nu Yaşa" temasıyla 4 kategoride gerçekleştirilen Siyer Yarışması, Diyarbakır il merkez ilçelerinde 40 okulda yaklaşık 25 bin adayın katılımıyla gerçekleşti.
 
Sınav öncesinde yapılacak Siyer Yarışmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Yakup Kaya, soruların bu akşam Rehber TV ekranlarında yanıtlanacağını, kesin olmayan sonuçların bir hafta sonra açıklanabileceğini söyledi.
 
Düzenlenen Siyer yarışmasıyla ilgili genel bilgilendirmede bulunan Kaya, "Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak bugün siyer yarışmasını inşallah gerçekleştireceğiz. Bugün büyük bir gün ve bizlerle beraber katılımcılar da heyecanlı. İnşallah saat 11.00'de sınavımız başlayacak. 4 kategoride yapılacak olan yarışmamız toplamda 90 dakika sürecek olup 12.30'da nihayete erecek." dedi.
 
Sınav soruları bugün Rehber TV ekranlarında cevaplanacak
 
Kaya, "Kategorileri değerlendirecek olursak birinci kategoride 4 ve 5, ikinci kategoride 6, 7 ve 8, üçüncü kategoride 9,10,11 ve 12'inci sınıflar, dördüncü kategoride ise bunların dışında olan katılımcılar yarışmaya iştirak edeceklerdir." ifadelerini kullandı.
 
Sınav sonuçları ve olabilecek itiraz değerlendirme sürecine ilişkin detayları aktaran Kaya, "İnşallah kesin olmayan sonuçları bir hafta-10 gün içerisinde, kesin sonuçları da yapılacak itiraz ve değerlendirmeler sonrasında açıklamış olacağız. Kesin sonuçlar açıklandıktan sonra ödül alacak katılımcılara ödülleri dağıtılacak." şeklinde konuştu.
 
Kaya, "Diyarbakır genelinde onlarca okulda yaklaşık 25 bin katılımcı sınava iştirak edecek. Bugün sınav neticelendikten sonra saat 16.00'da ve akşam sınav soruları Rehber TV'de canlı olarak yayımlanacak, her bir soru cevap bulacak. Katılımcılar cevapladıkları soruları oradan teyit edip kendi durumlarını görebileceklerdir. Bizler bu sınavı, ödüllerin yanında kaybedeni olmayan bir yarışma olarak açıklıyoruz. Kimse kaybetmeyecek, çünkü herkes Aleyhisselatuvesselamın hayatını öğrenmiş olacak. Tüm katılımcılara şimdiden başarılar diliyoruz." diye belirtti. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA