• Mardin22 °C
  • Diyarbakır21 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak24 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu muhtarlarla bir araya geldi
20 Ekim 2020 Salı 06:29

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu muhtarlarla bir araya geldi

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münir Karaloğlu, 19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle muhtarlarla bir araya geldi.
19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle Anıt Park’ta düzenlenen çelenk sunma töreninin ardından Diyarbakır Valisi Karaloğlu, Valilik Hevsel Salonunda muhtarları kabul etti.
 
Muhtarların 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutlayan Karaloğlu, görüşme öncesi basına yaptığı açıklamada, muhtarların önemine vurgu yaparak halk ile kurumlar arasında temsiliyet özelliğine vurgu yaptı.
 
Karaloğlu, "Biz mahallelerimizde ki muhtarlarımızı devletin gören gözü, işleyen eli ve söyleyen dili olarak görürüz. Mahallelerdeki işlerimizi sizlerin üzerinden takip eder ve taleplerde genel olarak sizin aracılığınızla bize ulaşır. Onun için mahalle muhtarlarımızın idari sistem içerisindeki fonksiyonu çok önemlidir.” dedi.
 
Anız yangınlarının hala devam ettiğine değinen Karaloğlu, anız yangınları sadece tarladaki buğdayın, mısırın, pamuğun atığının, sapının yanması değil; topraktaki bütün canlıların yanması anlamına geldiğinin, toprağın fakirleştirildiğinin altını çizerek anız yangınlarının tamamen ülke gündeminden çıkması gerektiğini söyledi.
 
Muhtarlardan en önemli beklentisinin gençliğin korunması yönünde olduğunu belirten Karaloğlu, “Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan ve özellikle kötü niyetli insanların şerrinden korumak için mutlaka gençliğimize sahip çıkmalı, bu konuda hem kamu kurum ve kuruluşlarımızla hem belediyelerimizle iş birliği yapmanızı bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.
 
“Muhtarlar, hem devletin hem de mahallenin temsilcisi”
 
Hem belediyelerde hem kamu kurum ve kuruluşların muhtarlarla ilgili her türlü iletişim kanallarının açık olduğunu sözlerine ekleyen Karaloğlu, “Şimdi her Büyükşehir Belediyesinde isimleri farklı olsa da sizlerin problemlerini yakından takip eden birimlerimiz var. Diyarbakır Büyükşehir Belediyemizde, Daire Başkanlığımızın ismi Kırsal hizmetler Daire Başkanlığı telefonu her birinizde olacak ve 24 saat ulaşabileceksiniz. Her türlü talebiniz, ihtiyacınız noktasında o sizin emrinizde olacak ve dairenin içerisinde ayrıca Muhtarlar Şube Müdürlüğü de var.” şeklinde konuştu.
 
Karaloğlu, “Belediyeler ve muhtarlarımızın taleplerinin yakından takip edilebilmesi için valilik bünyemizde İdare ve Denetim Müdürlüğümüz var. Biz; sizin ve vatandaşın bize aktardığınız problemlerini takip etmekle görevliyiz. Sizi mahallede devletin temsilcisi, bizim nezdimizde de mahallenin temsilcisi olarak görüyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı. (İLKHA)
Bu haber toplam 786 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA