• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Diyarbakır Valisi Karaloğlu Hanide temel atma ve açılış törenine katıldı
11 Ekim 2021 Pazartesi 10:14

Diyarbakır Valisi Karaloğlu Hani'de temel atma ve açılış törenine katıldı

Hani’de yenilenen grup mahalle yolunun açılışı ve hükumet konağının temel atma törenine katılan Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, temelini attıkları hizmet binasında kaymakamlık, belediye ve adliyenin yer alacağını belirtti.
İlçede düzenlenen temel atma ve açılış töreninde konuşan Vali Karaloğlu, 17 ilçenin tamamını şantiyeye çevirdiklerini ve Diyarbakır’ın problemlerini öncelik sırasına göre çözmeye gayret ettiklerini vurguladı.
 
Diyarbakır'ın tamamında 1200 kilometre hedefiyle başlattıkları yol çalışmalarının devam ettiğini aktaran Karaloğlu, "Hani’de planladığınız 63 kilometrelik asfaltı tamamladık ve vatandaşımızın hizmetini sunduk. İnşallah 2022-2023’te yeni yollarımız olacak. 3 büyük mahallemizde sokak aralarında 83 bin metrekare parke döşedik. Gürbüz’deki gençlik merkezini Şubat’ta açtık. İnşallah önümüzdeki dönemde buradaki akademik liseyi de Hatuniye Medresesinde açacağız. Geçmişte bilim adamları yetiştirmiş olan kadim medreseyi inşallah Hanili gençlerimizin emrine vereceğiz. Hani’de yeni bilim insanları yetişecek." dedi.
 
Karaloğlu, "İlçeye terminal ve itfaiye binası kazandıracağız. Samsun Büyükşehir Belediyesinin kardeş belediyecilik kapsamında ilçede yapacağı hayvan pazarı inşaatı da yakında başlayacak. İlçeye arıtma tesisi kazandırmak için yaptığımız ihalenin de yer teslimini yaptık. Hani’yi geleceğe el birliği ile taşımaya devam edeceğiz" dedi.
 
Bitlis’te yapılan bölge valileri toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a kentle ilgili 8 büyük problemi sunduklarını belirten Karaloğlu, Diyarbakır’da planladıkları hizmetler bittiğinde kentte yaşam kalitesinin daha da yükseleceğini vurguladı. Karaloğlu, "Bu yılki toplantıda yeni problemler götürdük. İnşallah önümüzdeki dönemde de o problemler çözülecek ki bunlar gerçekten Diyarbakır'ın çok köklü problemleriydi. En önemlisi Diyarbakır Dicle Barajı'ndan yeni bir isale hattı içme suyu problemiydi ve ihalesi yapıldı. Şu anda yeni pompa istasyonu yeni isale hattı devam ediyor." ifadelerine yer verdi.
 
Karaloğlu, "Diyarbakır’ın çözülemeyecek problemi yok. Anahtarımız, Diyarbakır’da sağlamış olduğumuz huzur ve güven ortamını devam ettirebilmek. Diyarbakır’da yaşayan herkes bu huzur ve güven ortamını devam ettirirse emin olun Diyarbakır’da her problemi sırayla çözeriz. Vatandaşımızın yaşam kalitesini yukarıya çekeriz. Yaşamını kolaylaştırırız" dedi.
 
Törende AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehdi Eker, İlçe Kaymakamı Abdullah Yüksel ve Hani Belediye Başkanı İbrahim Lale de birer konuşma yaptı. (İLKHA)
Bu haber toplam 288 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
  • Mide üşütmesine ne iyi gelir?
  • Diz kireçlenmesine karşı öneriler
  • Yağış nedeniyle süt ve peynirde bolluk oluştu
  • Afrika'dan gelen çöl tozu 2 gün etkili olacak
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA